18 aprilie 2024, 09:30 Realitatea moldovenească views 794
Zeci de locuințe gratuite vor fi acordate unei categorii de cetățeni: ce a decis Guvernul
18 aprilie 2024, 09:30 Realitatea moldovenească views 794

Zeci de locuințe gratuite vor fi acordate unei categorii de cetățeni: ce a decis Guvernul

Astăzi, Guvernul a votat un proiect care îi vizează pe participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Centrala Atomoelectrică Cernobîl, notează Noi.md.

80 de locuințe total finisate și dotate cu minimul necesar urmează a fi transmise, cu titlu gratuit, din proprietatea statului în proprietatea privată a participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl.

Locuințele se acordă în baza cererilor depuse de către participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl la Comisia special formată de transmitere a locuințelor.

Locuințele vor fi oferite celor care nu au deținut în trecut o locuință în perioada anilor respectivi în proprietate/proprietate comună în devălmășie, atît în Republica Moldova cît și peste hotare, o locuință/un teren pentru construcții sau o casă construită în întovărășirile pomicole.

Accidentul nuclear de la C.A.E. Cernobîl s-a produs în noaptea zilei de 26 aprilie 1986, fiind considerat cel mai mare accident nuclear din istorie.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Cernobil , guvern , locuință

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
1844 locuitori

Pererîta este un sat şi comună din raionul Briceni. are o suprafaţă totală de 23.29 kilometri pătraţi, fiind cuprinsă într-un perimetru de 31.38 km. Pererîta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Pererîta se află la o distanță de 12 km de oraşul Lipcani și 278 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1844 de oameni. Localitatea a fost atestată documentar în anul 1623.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.