16 aprilie 2024, 14:00 Realitatea moldovenească views 924
Opinie:
16 aprilie 2024, 14:00 Realitatea moldovenească views 924

Opinie: "Următorul președinte al României va fi cel care va accepta sacrificiul Chișinăului"

Următorul președinte al României va fi cel care va accepta sacrificiul Chișinăului.

Această opinie a fost exprimată de politologul român Hans D. Hartmann în direct la un post de televiziune.

Potrivit acestuia, încă nu s-a decis cine va fi următorul președinte al României. Iar această chestiune nu a fost încă decisă între forțele care vor să-și pună propriul președinte al României.

Hans D. Hartmann consideră că lupta se dă între Washington și Berlin, iar Berlinul vrea să aibă în continuare un președinte pro-german, în timp ce Washingtonul își dorește un președinte român care să accepte orice soluție venită din partea SUA în legătură cu conflictul din Ucraina.

"Părerea mea este că viitorul președinte al României va fi cel care va accepta sacrificiul Chișinăului", a spus analistul politic român.

El a explicat că Germania vrea să mențină Republica Moldova în subordinea sa ca pe un sclav, condiționînd politica de la București.

Hans D. Hartmann consideră că oricine pune mîna pe Chișinău condiționează politica de la București. Acest lucru vine dintr-o strategie de securitate regională.

"Pentru ca Republica Moldova să fie subordonată Germaniei și SUA, vrea un președinte care să poată spune cinic 'ia pleacă de aici'. Adică să le dea peste mîini? peste bot nemților prin Chișinău", a spus analistul politic român.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

președinte , Romania , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1922
Populația:
156 locuitori

Gura-Oituz este un sat din cadrul comunei Cotiujenii Mici, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Sîngerei și la 114 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 156 de oameni. Satul Gura-Oituz a fost înființat în anul 1922.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.