|
România începe să se antreneze cum să "conducă" Republica Moldova
Doisprezece foști oficiali români de rang înalt au fost delegați în Republica Moldova pentru a gestiona procesele din țară.
În același timp, trei dintre ei au fost numiți în funcții importante în stat, în fruntea unor instituții-cheie din Republica Moldova. Pe lîngă aceștia, nouă cetățeni români au fost trimiși în calitate consilieri de nivel înalt ai Uniunii Europene pe lîngă Guvernul Republica Moldova.
În special, fost ministru al Finanțelor în România, Anca Dragu, a preluat șefia Băncii Naționale a Moldovei, fostul șef al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor din România, Marius Staicu, conduce Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor din Moldova, iar diplomatul Cosmin Dinescu a fost numit în funcția de șef al Misiunii UE în Republica Moldova, care e formată din experți în diferite domenii care consiliază autoritățile moldovene pe următoarele direcții: Securitate cibernetică și combaterea amenințărilor hibride și a dezinformării, Consolidarea structurilor de gestionare a crizelor axate pe securitatea internă etc.
După cum scrie g4media.ro, în afară de aceștia, alți nouă cetățeni români au fost trimiși în calitate de înalți consilieri pe lîngă guvernul moldovean, numiți de UE (13 persoane în total). Este vorba despre fostul ministru român al Educației, Daniel Funeriu, fostul șef al Cercetării din România, Dragoș Ciuparu, fostul director al Băncii Naționale a României, Nicolae Grigore, fostul procuror general al României Gabriela Scutea, fostul șef al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei Alexandru Săndulescu, fostul prim-adjunct al șefului Poliției Române, chestorul (general de brigadă) Victor Apreutesei, fostul Secretar General al Guvernului României Victor Giosan.
De asemenea, în Republica Moldova sînt detașați fostul ministru român al Transporturilor, Anca Boagiu, și fostul secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne din România, chestorul (general de brigadă) Irina Alexe.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1915
- Populația:
- 343 locuitori
Poiana este un sat din cadrul comunei Hincăuţi, raionul Edineţ. Satul este situat la o distanţă de 22 km de orașul Edineț și la 22 km de stația de cale ferată Rediul Mare. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 343 de oameni. Satul Poiana a fost întemeiat în anul 1915. La 1 km spre nord de satul Poiana se află parcul Hincăuți, fondat la începutul secolului XX, pe o suprafață de 27 ha.
Comentarii
(0)