05 ianuarie 2024, 15:00 Realitatea moldovenească views 1322
Demidețki:
05 ianuarie 2024, 15:00 Realitatea moldovenească views 1322

Demidețki: "Aș vrea să văd astăzi schimbări spre bine în economie"

Uniunea Europeană nu putea să refuze începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE și să nu-i ofere măcar o speranță, după ce a implicat-o în multe greutăți împreună cu Ucraina.

O astfel de opinie a exprimat cunoscutul jurnalist Valeri Demidețki, în cadrul emisiunii "Без галстуков" cu Alexandr Stahurski de la postul de televiziune N4, transmite Noi.md.

"Ei nu puteau să refuze negocierile cu noi, nu puteau după ce ne-au băgat în dificultăți, și trebuiau să ne dea măcar o speranță. Vă puteți imagina, după tot ce s-a făcut în Ucraina și în țara noastră, să spui că nu vom negocia cu voi? Ar fi un scuipat în general, în timp ce noi suferim aici, cumpărînd gaz scump din Europa, pompîndu-l prin Ucraina", a declarat Valeri Demidețki.

De asemenea, el a atras atenția asupra faptului că Moldova poartă de mai mulți ani negocieri cu Uniunea Europeană, care au fost începute încă de pe vremea Partidului Comunist și a președinției liderului acestuia, Vladimir Voronin.

"Am primit acum o invitație la negocieri. Stați, dar ce am făcut noi atîția ani de pe vremea lui Voronin? Da, actualul nostru guvern nu a ieșit de la Bruxelles, deși toate sondajele de opinie spun că cetățenii doresc ca autoritățile să meargă să negocieze cu rușii pe tema gazelor, a piețelor și a problemelor sutelor de mii de oameni de la noi care lucrează în Rusia și care se confruntă cu diverse probleme, dar transferă sume mari de bani în țară. Adică noi nu mergem acolo, nu vorbim acolo, nu știm ce să facem acolo, dar politicienii noștri - premierul, președintele și alții - merg la Bruxelles de două sau trei ori pe lună. Ei ce, nu au negociat? Au negociat. Noi am fost invitați la negocieri, la următoarea etapă a negocierilor. Vom vedea cît vor dura aceste negocieri, care va fi rezultatul lor. Dar noi trăim astăzi și am dori să vedem niște rezultate astăzi. Am dori să vedem schimbări în economie în bine, creșterea bunăstării cetățenilor", a subliniat jurnalistul.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Valerii Demidețki , economie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1630
Populația:
2618 locuitori

Brînza este un sat şi comună din raionul Cahul. Brînza este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cahul și la 194 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2618 oameni. Satul Brînza a fost menționat documentar în anul 1630.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.