|
Guvernatorul BNM: "Vom depune eforturi ca economia să prindă puteri"
Proaspăt numită în funcție, guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, ex-ministra finanțelor din România și fostă președintă a Senatului de la București, Anca Dragu, susține că instituția își propune să ajute economia moldoveană „să intre în forță în procesul de convergență cu piața europeană.”
Într-un mesaj adresat moldovenilor, noua șefă a Băncii Centrale menționează că, în anul 2024, instituția își propune nu doar să fortifice sistemul financiar, ci să-l și facă „compatibil cu spațiul european”, și să contribuie la creșterea economică.
„Aici, la BNM, vom depune eforturi ca economia să prindă puteri și să intre în forță în procesul de convergență cu piața europeană”, notează guvernatoarea.
Anca Dragu mai susține, între altele, că este important să se avanseze pe parcursul european, deoarece „apartenența la UE reprezintă garanția păcii și bunăstării.”
Guvernatoarea numește anul 2024 ca fiind un „an promițător” în care se va putea avansa „spre bunăstarea și valorile europene.”
Menționăm că numirea în funcția de guvernator a Ancăi Dragu, originară din România, a fost criticată de opoziția parlamentară. Socialiștii și comuniștii au cerut Procuraturii Generale să examineze acțiunile conducerii țării sub aspectul întrunirii semnelor de trădare de patrie și admiterii excesului de putere la desemnarea candidatului la funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei.
Sursa:
- Anunt imporntant pentru cetatenii R. Moldova din Israel legat de permisele de conducere
- Anunț important al Ambasadei Marii Britanii în Moldova
- Cum să renunți la cetățenia dublă?
- Guvernul organizează Tîrgul locurilor de muncă
- MAE își exprimă regretul profund în legătură cu decesul unei cetățence a țării noastre în urma atacu…
- O moldoveancă, ucisă în atacul terorist din Tel Aviv
- Peste o sută de tineri au participat la Jocurile Curate, curățînd rezervația Orheiul Vechi
- Chirurgii au creat o rețetă de supă pentru ca pacienții să slăbească înainte de operație
- Pe 2 noiembrie în Moldova va avea loc acțiunea ecologică anuală - Să ajutăm natura
- O operă de artă veche de aproximativ 900 de ani
- Proprietățile vindecătoare ale fructelor și frunzelor de dracilă
- Bunătatea este o calitate morală a omului
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1604
- Populația:
- 2928 locuitori
Prepeliţa este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mihailovca, Prepelița, Clișcăuți, Șestaci. Satul Prepelița se află la distanța de 16 km de orașul Sîngerei și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2928 de oameni. A fost menționat documentar în 1604 cu numele Burnărești.
Comentarii
(0)