27 noiembrie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1318
Limitarea tranzacțiilor în numerar. Dodon: Un proiect ce lovește în diasporă
27 noiembrie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1318

Limitarea tranzacțiilor în numerar. Dodon: Un proiect ce lovește în diasporă

Liderul socialiștilor critică proiectul înaintat de Guvern, care ar urma să limiteze tranzacțiile în numerar în Republica Moldova.

Printre prevederi ar fi și interdicția de a cumpăra locuințe sau mașini, achitînd cash, transmite unimedia.info.

„Nu poate omul să cumpere apartament decît să se ducă la bancă, să depună acolo banii. Iată ce ei fac. În primul rînd, pentru ca să cîștige cei cu băncile - repet, noi nu avem nicio bancă moldovenească, toate sînt ale străinilor, ale occidentalilor și ei fac miliarde.

Guvernul ne trimite la bancă, nu direct la vînzător. Pe urmă au să vină cu întrebări - „da de unde banii? Ia să-i blocăm pe un an!”.

În cine lovește această decizie?

În cetățeanul simplu și mai ales în diasporă.

Nu va putea fiecare să argumenteze banii pe care i-a făcut în Italia, de exemplu, timp de 10 ani, pentru că moldovenii lucrează diferit, inclusiv la negru. Au să vrea să-și ia un apartament aici, vor aduce 100 de mii de euro, vor merge să depună la banca. Banca îi va bloca și va cere documente confirmative. Cine va avea de cîștigat? Banca, iar economica se va duce în tenebru.

Apartamentele nu vor mai costa 1000 de euro m2, oficial, ci 100 de euro și oamenii vor plăti la negru. Iată ce fac „super” economiștii din Guvernul Recean, împreună cu Maia Sandu”, a declarat Igor Dodon.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , diaspora , bani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
3036 locuitori

Vărvăreuca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vărvăreuca și Stîrceni. Satul Vărvăreuca este situat la o distanță de 3 km de orașul Florești și la 134 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3036 de oameni. Satul Vărvăreuca a fost atestat documentar la 12 aprilie 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.