08 noiembrie 2023, 09:45 Realitatea moldovenească views 748
Seful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a demisionat
08 noiembrie 2023, 09:45 Realitatea moldovenească views 748

Seful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a demisionat

Șeful Poliției de frontieră, Rosian Vasiloi, și-a dat demisia.

Cererea a fost aprobata de guvern chiar în debutul ședinței de astăzi.

Reamintim că fostul deja șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a atacat, acum cîteva luni, în judecată Ministerul Afacerilor Interne, care i-a aplicat mustrare în urma anchetei privind incidentul armat de la Aeroportul Internațional Chișinău, unde au decedat doi ofițeri, fiind împușcați de un penal din Tadjîkizstan, care primise interdicție de a intra în R. Moldova.

Atunci, Vasiloi a solicita un concediu neplătit pe durata anchetei, iar recent a revenit din nou la serviciu.

Ulterior, pe data de 5 noiembrie, pe Aeroportul internațional Chișinău a avut loc un alt incident. Un cetățean al Azerbaidjanului, în vîrstă de 38 de ani, a părăsit ilegal teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău.

După asta, premierul Dorin Recean a spus că acest lucru s-a întîmplat pentru că au întîrziat acele măsuri de securitate pe Aeroportul Intenațional Chișinău, și a atenționat că foarte curînd va urma o demisie.

Amintim că în umra incidentului de pe AIC, au fost împușcați polițistul de frontieră, Serghei Muntean, și angajatul securității aeroportuare, Igor Ciofu. Ziua de 4 iulie a fost decretată de șefa statului drept Zi de doliu național.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1920
Populația:
410 locuitori

Cîmpul Drept este un sat din cadrul comunei Sărăţica Nouă, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Leova și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 410 oameni. Satul Cîmpul Drept a fost întemeiat în anul 1920.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.