30 octombrie 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 1622
Sandu: Biserica trebuie să se ghideze de interesele statului și ale cetățenilor
30 octombrie 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 1622

Sandu: Biserica trebuie să se ghideze de interesele statului și ale cetățenilor

Este opinia președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.

Comentînd scrisoarea Mitropolitului Vladimir al Chișinăului și al Întregii Moldove către Patriarhul Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse la postul de televiziune Vocea Basarabiei, șefa statului a subliniat că în Moldova "statul nu se implică în treburile bisericești", relatează infotag.md

Ea a amintit că "marea dorință a cetățenilor Republicii Moldova și principala sarcină a statului este integrarea în Uniunea Europeană."

”Statul nu se poate băga în treaba bisericii. Eu cred că toată lumea trebuie să contribuie la obiectivul țării, deci la interesul național al țării și la interesul cetățeanului, și interesul cetățeanului astăzi este pacea, în primul rînd…Deci, pacea și integrarea europeană, pentru că în Uniunea Europeană Republica Moldova va fi protejată, va fi la adăpost, dacă pot să spun așa, și va avea această șansă să continue să se dezvolte”, crede președinta.

În opinia sa, "Biserica inclusiv ar trebui să fie aliniată la acest obiectiv care înseamnă obiectivul de a asigura bine pentru țară și pentru oamenii săi".

"Avem interesul să ne asigurăm că societatea nu este divizată, că există unitate socială și că noi toți, inclusiv biserica, contribuim la păstrarea păcii și libertății într-o țară în care cetățeanul se simte protejat", a spus Sandu.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , biserica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1431
Populația:
15624 locuitori
Logo

Edineţ este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Edineţ. Amplasat în nordul Republicii Moldova, oraşul Edineţ este situat la o distanţă de 200 km de Chișinău.  Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15624 de locuitori. Localitatea este atestată documentar în anul 1431 cu numele Vedinţi, fiind întărită de către Alexandru cel Bun lui Cupcici vornic.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.