18 septembrie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 536
Când vor fi conducătorii auto testați narcologic, în stradă
18 septembrie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 536

Când vor fi conducătorii auto testați narcologic, în stradă

În condițiile în care consumul de droguri atinge, de la an la an, recorduri noi, Ministerul Afacerilor Interne își propune să testeze șoferii nu doar la alcool dar și la droguri.

Anterior, Guvernul a dat undă verde pentru folosirea Drugtestelor, dar mai este nevoie și de votul din Parlament pentru ca procedura să poată fi aplicată pe deplin.

În acest moment, Inspectoratul General al Poliției deține zece aparate de testare narcologică, Drugtest 5000, care au fost donate de către Ambasada Germaniei în anul 2016, transmite Știri.md, cu referire la tv8.md.

„Cu părere de rău, ele din 2015 nu au fost utilizate și ne dăm bine seama că acele omologări care sînt necesare pentru utilizarea unui astfel de aparat cumva au expirat. Dar de curînd am inițiat toate procedurile pentru a fi omologate și standardizate și puse în aplicare de rînd cu celelalte mijloace tehnice omologate în domeniu. Altfel, orice constatare cu acest mijloc, el da, este funcțional, poate să arate, dar atîta timp cît nu există certificatul de omologare, rezultatul va duce la nulitate în instanța de judecată, ceea ce nu ne dorim”, ne-a spus șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu.

Ministrul de Interne spune că va exista mai întîi o acțiune pilot, prin care se va testa nivelul de pregătire a agenților pentru a folosi corespunzător dispozitivele de testare.

Prin modificarea legislației, poliția vrea să consolideze siguranța traficului rutier prin prevenirea și combaterea infracțiunilor comise sub influența substanțelor interzise, fiind planificate, circa 100 de milioane de lei pentru următorii trei ani.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

soferi , test narcologic

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1773
Populația:
2868 locuitori

Feşteliţa este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Feşteliţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Ștefan Vodă și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2868 de oameni. Satul Feşteliţa a fost menționat documentar în anul 1773.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.