15 septembrie 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 1101
Important! Permisele de conducere ar putea fi valabile doi ani
15 septembrie 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 1101

Important! Permisele de conducere ar putea fi valabile doi ani

În cadrul unei ședințe recente în Parlament privind securitatea rutieră în Republica Moldova, Agenția Servicii Publice a venit cu propunerea că permisele de conducere să fie eliberate inițial pe un termen de doi ani, perioada în care noul șofer să fie testat, iar dacă nu comite nicio încălcare, permisul i se va prelungi cu 10 ani.

Directorul adjunct al ASP, Iurie Cristea, susține că accidentele care se produc pe teritoriul țării sînt din cauza numărului mare a mijloacelor de transport, dar și pregătirea superficială a conducătorilor auto, notează Noi.md cu referire la protv.

Totodată, acesta menționează că rată medie de susținere a examenelor din prima tentativă la proba practică, la categoria „B” este de 20%. Astfel, ASP propune diminuarea numărului de accidente, prin eliberarea permiselor de conducere inițial pe un termen de doi ani. Dacă în această perioada șoferul începător nu comite nicio încălcare în trafic, care să-i aducă puncte de penalizare, automat i se va prelungi termenul pînă la 10 ani. În caz contrar, acesta va fi nevoit să-l reînnoiască la fiecare doi ani.

Astfel se vor lua la evidență mai ușor cei care prezintă un pericol pe drumurile publice și în același timp se va suplini bugetul de stat din cauza nedorintei lor de a fi exemplari.

Cea de-a două propunere a directorului adjunct este că după ce se învață în școlile auto partea teoretică, viitorii șoferi să fie obligați să susțînă mai întîi examenul teoretic la ASP, înainte că să urce pentru prima dată la volan în cadrul orelor practice și să apară in trafic.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

permis de conducere , soferi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
1608 locuitori

Miciurin este un sat şi comună din raionul Drochia. Miciurin este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Drochia și la 178 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1608 oameni. Satul Miciurin a fost întemeiat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.