22 august 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 51227
În Moldova, a fost amenajată instalația Crucea Memoriei Ostășești
22 august 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 51227

În Moldova, a fost amenajată instalația Crucea Memoriei Ostășești

În ajunul Zilei eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă, a fost amenajată instalația Crucea Memoriei Ostășești.

Despre aceasta a scris pe pagina sa din rețeaua de socializare unul dintre liderii mișcării de căutare din Moldova, conducătorul echipei de căutare "August" Alexei Petrovici, relatează Noi.md

El a menționat că acum 5 ani, la doi kilometri de satul Gura Bîcului, unde în perioada aprilie-august 1944 au avut loc lupte crîncene, Mișcarea de căutare din Moldova a instalat o cruce în memoria eroilor Armatei Roșii care au căzut aici.

Crucifixul cu înfățișarea Maicii Domnului, întinzîndu-și acoperămîntul peste soldații căzuți pe cîmpul de luptă, a devenit încă o reamintire pentru locuitorii țării noastre despre costul păcii pe pămîntul nostru. Terenul arabil din spatele crucii este un cîmp de luptă în care mii de soldați și ofițeri au rămas să zacă pe veci.

"De-a lungul anilor, în totalitate prin eforturi proprii, am îngrijit și îngrijim acest loc sacru. Solicitarea mea către administrația localității de a face ordine în jurul sfintei răstigniri a rămas fără răspuns. Dar noi nu sîntem obișnuiți să auzim tăcerea ca răspuns și am decis să umplem aerul fierbinte cu sunetele unei motocositoare pe benzină și, încă o dată, să restabilim adevărul istoric. Crucea Memoriei Ostășești, în ajunul Zilei eliberării Moldovei de sub jugul fascist, a fost adusă în ordine", a subliniat Alexei Petrovici.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
187 locuitori

Ivanovca este un sat din cadrul comunei Iserlia, raionul Basarabeasca. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Basarabeasca și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 187 de oameni. Satul Ivanovca a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.