08 iulie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 953
Consumatorii casnici vor achita mai puțin pentru energia electrică
08 iulie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 953

Consumatorii casnici vor achita mai puțin pentru energia electrică

Din 7 iulie consumatorii casnici din întreaga țară vor achita mai puțin pentru energia electrică consumată.

Se întîmplă după ce tarifele, diminuate acum două zile de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), au fost publicate în ediția Monitorului Oficial din 7 iulie, notează Noi.md.

Astfel, consumatorii din centrul și sudul țării, deserviți de Premier Energy, vor achita, de azi, cîte 2 lei și 57 de bani pentru fiecare kWh consumat. Tariful este cu 42 de bani mai mic, decît prețul achitat anterior.

Consumatorii din nordul Moldovei, deserviți de Furnizarea Energiei Electrice (FEE) Nord, vor achita, de azi, 3 lei și 20 de bani pentru un kWh. Noul preț este cu 38 de bani mai mic.

Amintim că ANRE a decis să micșoreze tarifele la energia electrică pentru consumatorii casnici finali în ședința din 5 iulie. Pînă azi, consumatorii din centrul și sudul țării achitau 2,99 lei pentru fiecare kWh consumat, în timp ce cei din nordul țării achitau – 3,58 lei/kWh.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

energie electrică , tarif

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1814
Populația:
3305 locuitori

Proteagailovca este o localitate din componența municipiului Bender, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 2 km de orașul Bender și la 66 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2008, populaţia satului constituia 3305 oameni. Satul Proteagailovca a fost menționat documentar în anul 1814.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.