27 iunie 2013, 10:44 Realitatea moldovenească views 6470
27 iunie 2013, 10:44 Realitatea moldovenească views 6470

UE a îndemnat Chişinăul şi Tiraspolul să diversifice măsurile de încredere


Foto: trm.md

Chişinăul şi Tiraspolul trebuie să diversifice măsurile de încredere, iar părţile interesate ar trebui să fie constructive în negocierile de soluţionare a problemei transnistrene. Opiniile au fost exprimate de către oficialii europeni la cea de-a 15-a reuniune a Consiliului de Cooperare ce s-a desfăşurat la Luxemburg.

Participanții la Consiliul de Cooperare UE-Republica Moldova au opinat că populația din regiunea transnistreană trebuie informată și sensibilizată asupra beneficiilor pe termen scurt și pe termen lung ale Acordului de Asociere, începînd cu regimul comercial avantajos.

Oficialii europeni au salutat realizările recente ale Republicii Moldova și utilizarea asistenței UE. Cele două părți au reiterat intenția de a-şi aprofunda și extinde relațiile lor, „subliniind oportunitățile oferite de Parteneriatul Estic”.

În discursul său din cadrul Consiliului de Cooperare, Štefan Füle, comisarul UE pentru Extindere și Politică de Vecinătate, a spus că viața politică a Republicii Moldova este mai transparentă, în special, prin stabilirea unor reguli clare privind finanțarea partidelor politice, în conformitate cu cele mai bune practici europene, informează trm.md cu referire la enpi-info.eu.

 

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Transnistria , negociere , Moldova , UE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1578
Populația:
1070 locuitori

Climăuţii de Jos este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Climăuţii de Jos și Cot. Satul Climăuţii de Jos este aşezat la gura rîuşorului Cuşmirca, pe malul drept al Nistrului, la o distanță de 25 km de orașul Șoldănești şi la 133 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1070 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Climăuți datează din anul 1578.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.