26 iunie 2013, 15:56 Realitatea moldovenească views 6949
26 iunie 2013, 15:56 Realitatea moldovenească views 6949

Elevii din Moldova – premianți la Olimpiada internaţională de limba rusă


Foto: newsmoldova.ru

Elevii din Moldova s-au situat pe locuri înalte la Olimpiada internaţională de limba şi literatura rusă, care s-a desfăşurat la 19-21 iunie la Moscova, a comunicat marţi Valentin Rîbiţkii, şef al reprezentanţei Rossotrudnicestvo în republică, transmite agenţia Novosti-Moldova.

„Primul loc la categoria „Cunosc şi îndrăgesc limba rusă” i-a revenit Alionei Iamboglo, elevă în clasa a şaptea a Liceului „Gavriil Gaidarji” din Comrat. Pe locul doi în diverse categorii de vîrstă s-au situat Vladislav Caim, elev în clasa 11 a Liceului „Dimitrie Cantemir” din Chişinău, şi Chiril Solovei, elev în clasa a 7-a a Liceului „Mihai Eminescu” din Chişinău. Iar cîştigătoarele olimpiadelor naţionale la limba rusă Maria Răducanu – clasa 12, Liceul „Mircea Eliade”, Chişinău, şi Iulia Iliazova – clasa 10, Liceul „Alecu Russo”, Chişinău, au confirmat nivelul înalt de cunoştinţe, devenind premiante absolute ale concursului. La concursul de creaţie au fost nominalizate elevele din clasa 11 a Liceului din satul Chişcăreni raionul Sîngerei Maria Răducan şi Cristina Dogolici”, - a adăugat Rîbiţkii.

Potrivit spuselor lui, „delegaţia moldovenească a fost cea mai reprezentativă din toate ţările-participante la olimpiadă – 12 persoane în două categorii de vîrstă: de la 12 la 14 ani şi de la 15 la 18 ani”.

„Anul curent Olimpiada internaţională de limba rusă a fost concepută ca manifestare de proporţii cu aplicarea tehnologiilor la distanţă. Ca rezultat al primului tur pentru participarea la testele finale au fost selectate 120 de persoane din diferite ţări ale lumii”, - a adăugat Rîbiţkii.

Organizatori ai evenimentului au fost Ministerul Învăţămîntului şi Ştiinţei al Rusiei şi Centrul de studii internaţionale al USM „M.V.Lomonosov”.

Deplasarea elevilor din Moldova a fost posibilă graţie Ambasadei Rusiei în RM şi reprezentanţei Rossotrudnicestvo în republică.

Cuvinte cheie:

elevi , olimpiada , limba , Moscova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
1944 locuitori

Ciucur-Mingir este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Ciucur-Mingir este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cimișlia și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1944 de oameni. Satul Ciucur-Mingir a fost menționat documentar în anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.