25 iunie 2013, 12:47 Realitatea moldovenească views 9943
25 iunie 2013, 12:47 Realitatea moldovenească views 9943

Moldovenii ar putea fi impozitați pentru călătoriile peste hotare


Foto: mislivsluh.com

Cetățenii moldoveni ar putea fi impozitați pentru călătoriile peste hotare. Cu o inițiativă în acest sens a venit Agenția Turismului, potrivit căreia mărimea impozitului va alcătui în jur de 10-30 de lei, informează Moldnews.

Potrivit șefului agenției, Nicoale Platon, noile reguli de călătorie ar putea intra în vigoare începînd cu anul viitor. Potrivit funcționarului, ”este necesar să dezvoltăm turismul național, pentru ca să fie mai mulți care ne vizitează, decît cei care părăsesc țara”, iar acest lucru poate fi obținut prin impozitarea celor care aleg să se odihnească peste hotarele țării.

Potrivit Agenției Turisumului, în anul 2012, Moldova a fost vizitată de 13 mii de turiști, în timp ce 147 de moldoveni au mers la odihnă în afara țării.

 

Sursa: moldnews.md

Cuvinte cheie:

calatorie , turism , moldovenii , impozit

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
305 locuitori

Tătărăşeni este un sat din cadrul comunei Pleşeni, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cantemir și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 305 oameni. Satul Tătărăşeni a fost menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.