01 iunie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 2299
Sandu a a adresat un mesaj de bun-venit oaspeților invitați la Summitul din 1 iunie
01 iunie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 2299

Sandu a a adresat un mesaj de bun-venit oaspeților invitați la Summitul din 1 iunie

Președinta Maia Sandu a a adresat un mesaj de bun-venit oaspeților invitați la summitul Comunității Politice Europene de pe 1 iunie.

„Moldova este pregătită. Bulboaca este pregătită. Noi sîntem pregătiți să primim oaspeți de pe întreg continentul. E bucuria noastră să avem casa plină de prieteni. Bun venit, Europa, la noi acasă!”

Summitul Comunității Politice Europene se va desfășura pe mîine 1 iunie și va reuni peste 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. Comunitatea Politică Europeană este o platformă înființată anul trecut, după începerea războiului din Ucriana, la inițiativa președintelui Franței Emmanul Macron și întrunește liderii europeni cu scopul de a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgențe probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , mesaj , summit

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1107 locuitori

Bursuceni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţle Slobozia-Măgura și Bursuceni. Localitatea este situată în valea rîului Ciulucul Mic, la o distanţă de 37 km de oraşul Sîngerei şi la 88 km de oraşul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1107 oameni. Satul Bursuceni a fost menționat documentar în anul 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.