01 iunie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 2705
Sandu a a adresat un mesaj de bun-venit oaspeților invitați la Summitul din 1 iunie
01 iunie 2023, 15:00 Realitatea moldovenească views 2705

Sandu a a adresat un mesaj de bun-venit oaspeților invitați la Summitul din 1 iunie

Președinta Maia Sandu a a adresat un mesaj de bun-venit oaspeților invitați la summitul Comunității Politice Europene de pe 1 iunie.

„Moldova este pregătită. Bulboaca este pregătită. Noi sîntem pregătiți să primim oaspeți de pe întreg continentul. E bucuria noastră să avem casa plină de prieteni. Bun venit, Europa, la noi acasă!”

Summitul Comunității Politice Europene se va desfășura pe mîine 1 iunie și va reuni peste 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni. Comunitatea Politică Europeană este o platformă înființată anul trecut, după începerea războiului din Ucriana, la inițiativa președintelui Franței Emmanul Macron și întrunește liderii europeni cu scopul de a discuta și a identifica soluții pentru cele mai urgențe probleme ale Europei, precum securitatea, stabilitatea și reziliența energetică.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , mesaj , summit

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1966
Populația:
1659 locuitori

Frunză este un oraş în raionul Ocniţa, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii, la hotar cu Ucraina, pe linia de cale ferată Ocniţa-Moghiliov-Podolsk, oraşul Frunză  este situat la o distanţa de 243 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 1659 locuitori. Localitatea a fost întemeiată în anul 1966, cînd lângă fabrica de zahăr încep să se construiască case de locuit, în 1973 obţinînd statutul de localitate de tip orăşenesc.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.