17 iunie 2013, 09:39 Realitatea moldovenească views 7815
17 iunie 2013, 09:39 Realitatea moldovenească views 7815

Furtuna şi grindina au făcut ravagii


Foto: publika.md

Furtunile şi grindina de sîmbătă seara au afectat sute de terenuri agricole în două localităţi din raionul Floreşti. În satul Mărculeşti, de pe opt depozite cu cereale au fost smulse 460 de foi de ardezie, relatează publika.md.

Pe lîngă raionul Floreşti, au fost afectate suprafeţe agricole din oraşul Sîngerei, dar şi unele sate din raionul Ialoveni. Tot în Ialoveni, ploaia a distrus trei kilometri de drum local.

Echipele de salvatori au intervenit la pomparea apei din curţile unor gospodării din Floreşti. 

Ploaia de ieri a lăsat-o pe Elena Volintir fără adăpost.

"Ploaia a venit la patru dimineaţa. A bătut aşa de tare încît m-am speriat. De aici s-a luat o bucată de lut atît de mare, încît îl vedeam pe vecin. Ploaia a bătut aici, iar peretele era de lut", spune locuitoarea din Mărculeşti.

Intemperia a distrus atît plantaţii de legume, cît şi livezile.

"Toţi aceşti lăstari sînt bătuţi de gringină, însemnă că şi anii viitori, probabil, roadă nu va fi. Paguba noi încă nu am constatat-o, dar în orice caz e în jur la 80%".

"După ploaia puternică, paguba cea mai mare a fost pe cîmpuri. Au fost afectaţi 12 agenţi economici şi 24 de săteni care fac agricultură", spune pimarul de Mărculeşti, Lilia Margină.

Autorităţile locale nu au estimat, deocamdată, pagubele.

Cuvinte cheie:

pagube , ploi , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1836
Populația:
305 locuitori

Briceva este un sat din cadrul comunei Tîrnova, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Dondușeni și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 305 oameni. Satul Briceva a fost menționat documentar în anul 1836.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.