17 martie 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 824
Răscoala «bibliofililor»
17 martie 2023, 14:00 Realitatea moldovenească views 824

Răscoala «bibliofililor»

An de an Republica Moldova își pierde din proprietăți – ba autoritățile concesionează, pentru decenii, terenuri străinilor, ba vinde întreprinderile de stat. Recent, țara noastră a pierdut un teren mare și perspectiva de a restabili pe el Stadionul Republican, distrus anterior. Iar în viitorul apropiat Moldova riscă să fie lipsită și de un bloc al Bibliotecii Naționale, pe care partidul de la guvernare a decis să-l transmită gratuit în proprietatea Mitropoliei Basarabiei.

Este clădirea fostului Seminar Teologic, aflată la intersecția străzilor Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni și 31 august,1989. Majoritatea cetățenilor Moldovei este împotriva acestui gest. Printre adversari există și alegătorii PAS, care previn că acum doi ani au votat pentru partid nu de dragul unor asemenea pași populiști, unde mai pui că asta ar putea deveni un precedent și pentru alte persoane juridice, care vor cere restituirea proprietății care le-a aparținut altă dată.

Continuarea articolului cititi pe noi.md.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:
Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
397 locuitori

Budăi este un sat din cadrul comunei Step-Soci, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 10 km de oraşul Orhei şi la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 397 de oameni. Satul Budăi a fost înființat în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.