21 februarie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1679
Tiraspolul este pregătit pentru dialog cu Chișinăul la orice nivel
21 februarie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1679

Tiraspolul este pregătit pentru dialog cu Chișinăul la orice nivel

Transnistria este pregătită pentru dialog cu Moldova la orice nivel.

Despre acest lucru a anunțat luni ministrul de Externe al autoproclamatei RMN, Vitalii Ignatiev.

"Transnistria este pregătită pentru dialog la orice nivel [cu Moldova]", a declarat el la postul de televiziune Rossia-24.

Vitalii Ignatiev a mai adăugat că autoritățile moldovenești fac totul pentru a evita un dialog între Chișinău și Tiraspol.
De asemenea, el a calificat drept contraproductivă declarația premierului moldovean, Dorin Recean, potrivit căreia trupele ruse de menținere a păcii trebuie retrase din regiunea transnistreană.

"De aproape trei decenii, partea moldovenească declară despre reformatării operațiunii de menținere a păcii, afirmînd că trupele rusești trebuie retrase și așa mai departe. <...> Situația este foarte îngrijorătoare, contextul, de asemenea, este destul de complex. Prin urmare, credem că singura modalitate de a ne gîndi la sfîrșitul operațiunii pacificatoare este de a realiza o soluționare finală corectă și cuprinzătoare a conflictului transnistrean. Numai în acest caz ne putem gîndi la operațiunea de menținere a păcii. Restul, desigur, este inacceptabil și contraproductiv", a spus Vitalii Ignatiev.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Transnistria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
2709 locuitori

Antoneşti este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Antoneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Ștefan Vodă și la 114 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 2709 oameni. Satul Antoneşti a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.