16 februarie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1509
OSCE: Legea cu privire la separatism ar putea împiedica negocierile între Chișinău și Tiraspol
16 februarie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1509

OSCE: Legea cu privire la separatism ar putea împiedica negocierile între Chișinău și Tiraspol

Modificările la Codul Penal al Republicii Moldova, care prevăd pedepsirea pentru separatism, ar putea afecta negativ procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană.

Despre acest lucru a declarat marți, 14 februarie, președintele interimar al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, Ministrul Afacerilor Externe al Macedoniei de Nord, Bujar Osmani, cadrul întîlnirii cu președintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, scrie tass.ru .

"Am ridicat această problemă astăzi în discuțiile care au avut loc la Chișinău. Și am spus clar că, în ciuda faptului că recunoaștem preocupările în privința securității, totuși o astfel de legislație nu ar trebui pusă în vigoare dacă poate afecta negativ procesul de negocieri", îl citează Serviciul de presă al liderului Transnistriei.

Osmani a subliniat că OSCE este gata să participe activ la procesul de consolidare a încrederii între părți, exprimîndu-și îngrijorarea cu privire la inactivitatea formatului "5+2" (Moldova, Transnistria, OSCE, Rusia, Ucraina și observatori din Statele Unite și UE).

"Sloganul specific al președinției noastre constă în faptul că este vorba despre oameni: cum putem îmbunătăți situația, viața oamenilor, cum putem rezolva problemele care îi îngrijorează", a spus el.

Ultima rundă de negocieri privind reglementarea transnistreană în formatul "5+2" a avut loc în octombrie 2019 la Bratislava, dar participanții săi nu au reușit să ajungă la un acord și să semneze documentul final.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

OSCE , separatism , negocieri , Tiraspol

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
651 locuitori

Mărdăreuca este un sat din cadrul comunei Boşcana, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de  19 km de oraşul Criuleni şi la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 651 de oameni. Satul Mărdăreuca a fost întemeiat în anul 1932.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.