|
Inovații periculoase pe drumurile Moldovei
În Moldova au fost construite și reparate multe tronsoane de drumuri în ultimii ani, dar nu toate inovațiile au ajuns să fie pe placul șoferilor și al cetățenilor de rînd, care cred că acestea pot face mai mult rău decît bine.
În special, mulți dintre participanții la trafic atrag atenția asupra utilității îndoielnice a gardurilor de parapet din beton armat pe banda mediană a drumurilor. Prezența unor astfel de structuri duce la acumularea de murdărie în mijlocul drumurilor și împiedică traversarea drumului pentru animale, care se găsesc într-o adevărată capcană între mașinile care circulă cu viteză.
Unul dintre aceste tronsoane de drum se afla pe autostrada Chișinău – Strășeni, după satul Vatra.
Pe banda mediană a drumului au fost montate garduri parapet din beton armat. Din cauza lor acum se acumulează acolo murdărie și nisip, iar după căderea zăpezii este evident că vor fi probleme și cu deszăpezirea. Acest lucru va îngusta drumul și așa nu prea larg și, prin urmare, este dificil de înțeles utilitatea instalării pereților despărțitori din beton acolo.
În plus, creează mari probleme animalelor care nu pot traversa drumul din cauza acestui obstacol. Deoarece pe această porțiune de drum nu există indicatoare care să avertizeze șoferii că se apropie de o porțiune de drum în care animalele pot intra pe carosabil, cîinii și alți patrupezi, încercînd să traverseze drumul, dau peste garduri înalte din parapetul din beton armat din mijlocul drumului. Animalele nu pot sări peste ele, se trezesc într-o capcană și mor sub roțile mașinilor, provocînd un accident dacă șoferul schimbă brusc direcția sau viteza.
Este inovație cu atît de neînțeles, cu cît peste tot în lume, inclusiv în Moldova, se folosesc structuri metalice pentru a separa direcțiile de circulație, adică elemente care nu rețin zăpada, moloz și pe care animalele le depășesc cu ușurință.
Aceste și alte exemple îi fac pe cetățenii îngrijorați să tragă un semnal de alarmă și să atragă atenția autorităților și structurilor competente asupra situației actuale pentru a o schimba în bine și pentru a evita o astfel de situație periculoasă pe alte tronsoane similare de drum.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1430
- Populația:
- 1559 locuitori
Bolohan este un sat şi comună din raionul Orhei. Bolohan este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Orhei și la 51 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1559 de oameni. Bolohan a fost menționat documentar în anul 1430.
Comentarii
(0)