18 noiembrie 2022, 09:30 Realitatea moldovenească views 1228
Spatari explică cum se va proceda în cazul celor care nu s-au înregistrat pentru compensații
18 noiembrie 2022, 09:30 Realitatea moldovenească views 1228

Spatari explică cum se va proceda în cazul celor care nu s-au înregistrat pentru compensații

Ministrul muncii și protecției sociale, Marcel Spatari, a declarat că familiile care nu se vor înregistra pe platforma compensatii.gov.md vor primi inițial categoria de vulnerabilitate energetică medie.

Ulterior, consumatorilor ar urma să li se atribuie categoria de vulnerabilitate energetica scăzută cu scopul de a-i îndemna să se înscrie sistemul informațional.

„Familiile care nu se înregistrează pe compsatii.gov.md primesc o categorie de vulnerabilitate în baza metodei indirecte. În acest moment, aceste locuri de consum primesc categoria de vulnerabilitate medie, dar noi precăutăm ca pentru luna decembrie aceste familii care nu s-au înregistrat să primească categoria de vulnerabilitate scăzută pentru a fi îndemnate să se înregistreze. Un proiect în acest sens a fost depus spre avizare, și vom lua și așa decizie”, a declarat ministrul, notează agora.md.

Precizăm că, Marcel Spatari a anunțat în cadrul unei conferințe de presă ce compensații vor primi consumatorii în funcție de categoria de vulnerabilitate energetică. Potrivit ministrului, pentru consumatorii casnici de gaze naturale, volumul maxim compensat se stabilește la 180 de m3 pe lună.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Marcel Spatari , compensatii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1507
Populația:
396 locuitori

Larga Veche este un sat din cadrul comunei Larga Nouă, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cahul și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 396 de oameni. Satul Larga Veche a fost menționat documentar în anul 1507.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.