26 iulie 2022, 11:15 Realitatea moldovenească views 3170
Autorii alertelor cu bombă din ultima perioadă ar fi fost identificați
26 iulie 2022, 11:15 Realitatea moldovenească views 3170

Autorii alertelor cu bombă din ultima perioadă ar fi fost identificați

Lilian Carp, deputat al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, a anunțat că au fost identificate persoanele responsabile de alertele cu bombă – false, din ultima perioadă, informează tribuna.

„Din câte cunosc… dar asta trebuie Ministerul Afacerilor Interne (MAI) să spună, persoanele care fac acest alerte din țară au fost identificate. Și cei de peste hotare – tot. Se lucrează cu instituțiile omoloage din celelalte state”, a declarat el în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la Jurnal TV.

Totodată, Lilian Carp a spus că „avem un regulament după care autoritățile acționează atunci când sunt alerte cu bombă, chiar dacă sunt false”.

„În alte state e altfel, dar la noi e încă din perioada sovietică. Am discutat cu doamna ministru să revină la acel regulament, să fie modificări, pentru a nu mai permite acest circ”, a subliniat parlamentarul.

Politicianul a mai menționat că, „acum se evaluează riscurile ce pot fi în cazul unor alerte”.

„Ulterior un regulament trebuie să fie elaborat de MAI, care să prevadă cum să se reacționeze în aceste situații”, a comunicat el.

Lilian Carp, cu privire la autorii alertelor cu bombă, a declarat că, „chiar dacă trebuia să spună MAI… dar persoana din afara țării a fost identificată… alertele sunt de pe același IP… și lucrează serviciile statului în care se află.”

Sursa: tribuna.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1599
Populația:
2054 locuitori

Răciula este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Răciula și Parcani. Satul Răciula este situat la o distanță de 11 km de orașul Călărași. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Răciula constituia 2054 oameni. Prima atestare documentară a satului Răciula datează din anul 1599.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.