28 iunie 2022, 13:30 Realitatea moldovenească views 3987
Încă o țară va primi moldovenii cu pașapoarte expirate
Foto: publika.md
28 iunie 2022, 13:30 Realitatea moldovenească views 3987

Încă o țară va primi moldovenii cu pașapoarte expirate

Ucraina completează lista țărilor care acceptă prelungirea automată a termenului de valabilitate a pașapoartelor cetățenilor Republicii Moldova. Informația a fost confirmată pe 28 iunie de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Pașapoartele cu termen de valabilitate extins pot fi folosite doar în statele care au confirmat acest lucru. Deocamdată, este vorba despre următoarele țări:

Letonia;
Statul Israel;
Federația Rusă;
Armenia;
Estonia;
Azerbaidjan;
Croația;
Irlanda
Ucraina

Autoritățile competente estoniene au notificat despre faptul că, din motive de ordin tehnic, pentru cetățenii care folosesc în scopul călătoriei pașapoartele a căror perioadă de valabilitate este expirată, procedura de control la trecerea frontierei ar putea dura mai mult timp decât în mod obișnuit.

Amintim că, în luna mai, premierul Natalia Gavrilița a anunțat că ermenul de valabilitate al pașapoartelor cetățenilor Republicii Moldova care au expirat în perioada 1 ianuarie 2020 sau urmează să expire până la 31 decembrie 2022 va fi prelungit. Valabilitatea lor va fi extinsă automat până la 30 iunie 2023.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1657
Populația:
3781 locuitori

Rubleniţa este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Rubleniţa și Rubleniţa Nouă. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Soroca și la 162 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3781 de oameni. Satul Rubleniţa a fost menționat documentar în anul 1657.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.