28 mai 2022, 10:30 Realitatea moldovenească views 2054
Marina Tauber are interdicția de a părăsi țara
28 mai 2022, 10:30 Realitatea moldovenească views 2054

Marina Tauber are interdicția de a părăsi țara

Deputata fracțiunii Partidul „ȘOR" Marina Tauber a fost citată pe 27 mai la Procuratura Anticorupție, unde i s-a înaintat învinuirea referitor la capetele de acuzare pentru care i-a fost ridicată imunitatea ieri în Parlamentul Republicii Moldova. Parlamentarei i-a fost aplicată interdicția de a părăsi țara în următoarele 60 de zile. Ea nu își recunoaște vina și a refuzat pe moment să discute cu procurorii.

Informația a fost confirmată pentru NM de către Mariana Cherpec, reprezentanta Procuraturii Anticorupție. Aceasta a precizat că Marina Tauber este învinuită în dosarul denumit generic „Frauda bancară", pentru săvîrșirea infracțiunilor de spălarea banilor, în proporții deosebit de mari, săvîrșite de un grup criminal organizat (art.243 al.3 din Codul penal) și pentru escrocherie săvîrșită în proporții deosebit de mari (art.190 al.5 din Codul penal), transmite newsmaker.md.

„În procesul de audiere în calitate de învinuită, aceasta la moment s-a abținut de a da declarații, solicitînd un termen pentru a face cunoștință cu învinuirea formulată și pentru a se pregăti de audieri. Vina în săvîrșirea infracțiunilor incriminate nu o recunoaște. În privința acesteia a fost aplicată măsura preventivă sub formă de obligare de a nu părăsi țara, pe un termen de 60 zile", a precizat Cherpec.

Amintim că, pe 26 mai, cu votul deputaților PAS și cei ai Partidului „ȘOR", Marina Tauber și colegul său de partid, Ilan Șor, au rămas fără imunitate parlamentară. S-a întîmplat în urma solicitării Procuraturii, în vederea reținerii, arestării percheziției și tragerii la răspundere penală celor doi lideri ai Partidului „ȘOR". Ei sînt cercetați penal pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și de spălare de bani.

Marina Tauber și Ilan Șor susțin că ar fi vorba despre o „răfuială politică".

Sursa: newsmaker.md

Cuvinte cheie:

acuzație , deputat , interdicţie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1482
Populația:
282 locuitori

Strîmbeni este un sat din cadrul comunei Oneşti, raionul. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Hîncești și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 282 de oameni. Satul Strîmbeni a fost menționat documentar în anul 1482.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.