19 mai 2022, 15:30 Realitatea moldovenească views 2953
Noul ambasador al Republicii Moldova în SUA este un homosexual declarat
19 mai 2022, 15:30 Realitatea moldovenească views 2953

Noul ambasador al Republicii Moldova în SUA este un homosexual declarat

Viorel Ursu, care a fost numit ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, este homosexual declarat, anunță moldovenii.md cu referire la stiri.md.

Despre aceasta a menționat activista, angajata Genderdoc-M (organizație care apără și promovează drepturile persoanelor LGBT aflate pe teritoriul Republicii Moldova) Angelica Frolov, menționînd că în Moldova pentru prima dată a fost numit ambasador un homosexual declarat.

Viorel Ursu a fost consilier și coordonator de programe în Fundația Soros timp de cinci ani. Ulterior, el a activat în calitate de analist superior în cadrul Institutului pentru Politici Europene pentru Societate deschisă la Bruxelles, pentru o perioadă de 11 ani.

Totodată, acesta a deținut funcția de director de departament al Programului Europa și Eurasia.

În conformitate cu prevederile Legii cu privire la serviciul diplomatic, ambasadorii extraordinari și plenipotențiari sînt numiți și chemați din funcție de către Președintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului. Propunerile de numire a ambasadorilor sînt înaintate Guvernului de către Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, după consultarea cu Comisia parlamentară pentru Politică Externă și Integrare Europeană.

 

 


Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

ambasador , Moldova , SUA , homosexual declarat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1597
Populația:
1909 locuitori

Vălcineţ este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vălcineț și Codreni. Satul Vălcineț este situat la o distanță de 30 km de orașul Ocnița și la 190 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1909 de oameni. Satul Vălcineț este menționat documentar în anul 1597.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.