19 mai 2022, 11:35 Realitatea moldovenească views 3257
Dodon: „Punctul culminant al furiei poporului va fi în toamnă”
Foto: primul.md
19 mai 2022, 11:35 Realitatea moldovenească views 3257

Dodon: „Punctul culminant al furiei poporului va fi în toamnă”

Partidele și liderii ar trebui să scoată oamenii la proteste, dar pentru aceasta toată lumea trebuie să-și unească forțele, iar acțiunile în sine ar trebui să aibă obiective clare.

Despre acest lucru a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii "Întrebarea principală" de la NTV Moldova, relatează Noi.md.

„Cine este acum împotriva acestei guvernări - socialiștii și comuniștii sînt împotrivă, primarul Chișinăului, Chicu. Îi putem uni pe toți. Cu toții trebuie să mergem împreună împotriva acestei guvernări. Pentru că problema Republicii Moldova este acum această conducere, acest președinte, acest partid. Și dacă această problemă nu este rezolvată și lăsată încă 3 ani, nu va mai rămîne nimic din Moldova. Principalul pericol este în interiorul țării. Aceasta este actuala guvernare, care dansează după muzica curatorilor occidentali", a spus el.

Dodon prognozează că vîrful furiei poporului va fi în toamnă. Pînă atunci, tariful la gaze, spune el, ar putea ajunge la 25-30 de lei și nu va fi oferită nicio compensație.

„Cu băieții actuali nu va fi totul bine, ne așteaptă o perioadă foarte grea, o perioadă foarte complicată. Punctul culminant al acestor dificultăți va fi toamna și iarna viitoare. Poate exista o astfel de situație încît oamenii pur și simplu vor exploda. Prognozez în toamnă. Imaginați-vă că tariful la gaze, de exemplu, este de 25-30 de lei. Și nu există compensații. Din anumite motive, cineva crede că Occidentul va lua și ne va compensa acest tarif la gaze. El nu se poate compensa singur. Vedeți cum au crescut prețurile în Germania și în alte țări. Cred că punctul culminant va fi în toamnă, "furtuna perfectă"”, crede el.

Totodată, Dodon menționează că următorul sezon de încălzire poate fi "fatal" pentru mulți. Sînt necesare negocieri urgente cu Rusia privind gazul, afirmă politicianul și solicită autorităților să se oprească și să se întoarcă cu fața spre oameni înainte de a fi prea tîrziu.

„Epoca lui Sandu se va sfîrși la fel cum s-a sfîrșit epoca lui Plahotniuc. Einstein a spus:"Cea mai mare prostie este să faci același lucru, dar să speri la un alt rezultat". Ei fac același lucru și obțin același rezultat. Înainte să fie prea tîrziu – opriți-vă. Nimeni nu este veșnic", a rezumat Igor Dodon.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
1020 locuitori

Budăi este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Budăi şi Dermengi. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1020 de locuitori. Satul Budăi a fost menționat documentar în anul 1854.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.