04 mai 2022, 11:30 Realitatea moldovenească views 3469
Declarație: Scumpirile vor dura încă doi ani
Foto: gorlovka-tv.ru
04 mai 2022, 11:30 Realitatea moldovenească views 3469

Declarație: Scumpirile vor dura încă doi ani

Scumpirile abia încep și vor dura încă cel puțin doi ani, iar istoria arată că după scumpiri nicidecum nu urmează ieftiniri. Declarațiile au fost făcute de fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Chicu în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune, notează Noi.md.

”Cei care înțeleg un pic în mecanismele declanșării inflației înțeleg și știu cilcul cît durează astfel de proceese. Nu așa de ușor se oprește inflația și creșterea prețurilor. Totodată nu cred că existe exemple cînd prețurile s-au dus în sus și după s-au dus în jos în aceiași măsură. Ministrul finanțelor plasează acumm valori mobiliare de stat cu maturitatea de doi ani sub 16%. Asta înseamnă că inflația și devalorizarea banilor e valabilă nu doar anul acesta, dar încă doi ani înainte. Nu o să se ducă inflația asta, mai ales că vedem ce se întîmplă și în alte țări și cum în aceste condiții noi îndrăznim să majorăm bugetul președenției, să majorăm bugetul SIS-ului cu 6 miliarde, nemaivorbind de majorările de la 1 ianuarie. Era 450 în 2021 și e 690 în 2022. Sperăm că o să prezinte raport și Curtea de Conturi o să vadă unde se duc banii”, a spus Chicu.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1162 locuitori

Hlinaia este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Hlinaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 60 km de Chișinău. Populaţia satului Hlinaia alcătuia 1162 de oameni în anul 2008. Satul Hlinaia a fost menționat documentar în secolul XVIII.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.