01 mai 2022, 13:00 Realitatea moldovenească views 3002
Elevii au aflat despre eroii celui de-Al Doilea Război Mondial care au luptat pe pămîntul moldovenesc
01 mai 2022, 13:00 Realitatea moldovenească views 3002

Elevii au aflat despre eroii celui de-Al Doilea Război Mondial care au luptat pe pămîntul moldovenesc

În cadrul vacanței școlare, muzeul Mișcarea de căutare din Moldova a fost vizitat de elevii gimnaziului din satul Brătușeniraionul Edineț. Tinerii oaspeți au aflat o istorie despre eroii Marelui Război pentru Patrie care au luptat pe pămîntul moldovenesc, despre munca de păstrare a memoriei lor, relatează Noi.md.

După cum a declarat pe pagina sa de socializare unul dintre liderii mișcării de căutare din Moldova, șeful echipei de căutare August, Alexei Petrovici, Muzeul "Ратная слава", creat de echipa de căutare August și Clubul istorico-patriotic rus, păstrează mii de obiecte de război găsite pe cîmpurile de luptă în timpul operațiunilor de căutare. Baza expoziției este alcătuită din echipamente, machete de arme, mostre de uniforme militare, obiecte personale ale soldaților.

O parte semnificativă a exponatelor muzeului a fost descoperită în timpul operațiunilor de căutare la capul de pod de la Șerpeni.

Cu sprijinul reprezentanței Rossotrudnichestvo, copiii au vizitat complexul memorial "Capul de pod Șerpeni", au fost la cimitirul militar al eroilor sovietici.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1840
Populația:
2003 locuitori

Caşunca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Caşunca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Florești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2003 oameni. Satul Caşunca a fost înființat în anul 1840.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.