28 aprilie 2022, 14:30 Realitatea moldovenească views 2730
SUA și R. Moldova au semnat Memorandumul de Înțelegere pentru vînzare fostului stadion Republican
Foto: facebook.com/U.S.EmbassyMoldova
28 aprilie 2022, 14:30 Realitatea moldovenească views 2730

SUA și R. Moldova au semnat Memorandumul de Înțelegere pentru vînzare fostului stadion Republican

Astăzi, Statele Unite și Republica Moldova au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru a iniția procedura de vînzare a proprietății pe care va fi construită o nouă Ambasadă a SUA și un nou parc public, informează moldovenii.md cu referire la replicamedia.md.

Noul complex al Ambasadei SUA va cuprinde un parc public, va include porțile emblematice ale stadionului și construcția unui campus diplomatic de talie mondială ce va demonstra puterea și rezistența parteneriatului dintre cele două țări ale noastre.

„Mulțumesc Guvernului și poporului Republicii Moldova pentru că au respectat un angajament făcut prima dată în 2015 ca să ne permită achiziția unui teren pentru construcția noii noastre ambasade. Mă aștept ca Statele Unite să continue să fie un partener puternic – și ca noua ambasadă să fie un vecin bun pentru chișinăuieni – pentru anii ce urmează”, a menționat ambasadorul SUA.

Amintim că, pe 21 aprilie, Parlamentul a aprobat în prima lectură proiectul de ratificare a Acordului, întocmit prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind terenul pentru construcția Ambasadei SUA în Republica Moldova.

 

Sursa: replicamedia.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1441 locuitori

Coropceni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Coropceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 17 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1441 de oameni. Satul Coropceni a fost menționat documentar în anul 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.