|
Foto: gov.md |
Moldova nu trebuie amenințată cu degetul și atrasă în acțiuni militare. Opinie
Reprezentanții Guvernului Ucrainei nu trebuie să amenințe Moldova și să-o atragă în operațiunile militare din țara vecină, deoarece, menținînd neutralitatea, republica noastră ajută cum poate, trimite medicamente și alte produse necesare, dar și moldovenii oferă astfel de produse de primă necesitate.
Această opinie a fost exprimată pe pagina sa de socializare de către Președintele Consiliului de Administrație al Adunării Popoarelor din Moldova, Olga Goncearova, comentînd declarațiile viceprim-ministrului, ministrul pentru Reintegrarea teritoriilor ocupate temporar din Ucraina, Irina Vereshchuk, transmite Noi.md.
"Am ascultat interviul cu ministrul pentru Reintegrarea teritoriilor ocupate temporar din Ucraina. Dna este plină de pretenții la adresa Președintelui Republicii Moldova. Nici noi nu sîntem încîntați, dar Maia Sandu este președintele nostru și noi putem și trebuie să ne exprimăm așteptările. Dar nu un oficial al guvernului ucrainean. Ei, la fel ca multor reprezentanți ai autorităților ucrainene, nu-i place comportamentul Președintelui Moldovei: de ce Maia Sandu nu a fost de partea Ucrainei?! Doamna ministru nu știe că, în primul rînd, există o subordonare. Un ministru nu poate vorbi despre președintele unei țări străine. Și, în al doilea rînd, este timpul să mulțumească Moldovei pentru că a primit refugiați din Ucraina și a avut grijă de ei. Și nu trebuie să amenințe cu degetul Moldova și s-o atragă în acțiuni militare. Moldova ajută refugiații, trimite medicamente și cele necesare. Respectați, doamnă ministru, oamenii statului vecin", a subliniat Olga Goncearova.
De menționat că în ajunul viceprim-ministrul, ministrul pentru Reintegrarea teritoriilor temporar ocupate din Ucraina, Irina Vereșciuk, a acuzat autoritățile moldovenești că, în condițiile războiului din Ucraina, încearcă să fie loiali atît Kievului, cît și Moscovei și că "Moldova ajută acum Ucraina prea puțin". Irina Vereshchuk a invitat-o pe Maia Sandu în Ucraina, ca "să poată vedea personal groaza războiului, în speranța că acest lucru o va încuraja să ia decizii mai dure cu privire la Rusia". Vicepremierul a spus că Ucraina așteaptă o poziție mai clară din partea Moldovei, astfel încît autoritățile moldovenești "să spună lucrurilor pe nume, să nu se ascundă în spatele lor și să nu caute formulări convenabile care le dau posibilitatea să stea pe două scaune".
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Machu Picchu și enigmele sale (+Foto)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1770
- Populația:
- 1602 locuitori
Borceag este un sat şi comună din raionul Cahul. Borceag este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cahul și la 137 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1602 oameni. Borceag a fost menționat documentar în anul 1770.
Comentarii
(0)