|
Foto: kp.md |
Bunicul Nataliei Gavrilița a primit medalia "Pentru Victorie" cu panglica Sf. Gheorghe
Bunicul actualului prim-ministru al Moldovei, Natalia Gavrilița (numele de față Cătrinescu), a primit la vremea sa medalia "Pentru Victorie asupra Germaniei", care are o panglică Sf. Gheorghe în culorile negru și oranj.
Despre aceasta a scris Canalul telegram "Солдат Молдовы", menționînd că la 8 ianuarie 1946, prin ordinul general-locotenentului Ermacov, comandantul corpului 23 pușcași, soldatul Batalionului 713 separat de geniști, Trifon Dmitrievici Cătrinescu a primit medalia "Pentru victoria asupra Germaniei", pe o panglică de culoare negru-oranj, relatează Noi.md.
De menționat că, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune, Natalia Gavrilița, întrebată despre viitoarea sărbătoare de 9 mai din Moldova, a menționat că în situația actuală este necesar să acordăm prioritate mai degrabă la ceea ce ne unește decît ne divizează, de exemplu, să ne gîndim mai mult la integrarea europeană decât la ceea ce ne desparte și promovează ura.
În opinia sa, evenimentele, dacă vor avea loc, ar trebui să fie modeste și să reamintească despre ororile războiului.
"Bunicul meu a participat și la cel de-al Doilea Război Mondial. Cred că ultimul lucru pe care și l-ar dori este ca în această zi să fie propagat războiul, nu pacea. Trebuie să ne întoarcem la discuțiile despre adevăratul sens al acestei sărbători - pentru a ne aminti de ororile războiului și de nevoia de a păstra pacea ... Cred că în situația în care ne aflăm, orice eveniment trebuie să fie modest, cu mare respect pentru toți cei care au luptat pentru pace. Trebuie să ne concentrăm pe evenimentele care ne unesc, să vedem ce ne unește, cum putem implementa o agendă pozitivă de integrare europeană, modernizare a țării, îmbunătățirea bunăstării oamenilor, dar nu o agendă care ne dezbină și promovează ura", a spus Natalia Gavrilița.
Ea a menționat că, dacă legea care interzice folosirea și purtarea panglicii Sfântul Gheorghe în Moldova va intra în vigoare pînă pe 9 mai, cei care o vor încălca și vor purta această panglică de Ziua Victoriei vor trebui amendați.
"Nu știu care va fi formula finală în lege, dar în caz de încălcări vor trebui aplicate sancțiuni – amenzi și muncă în folosul comunității", a spus Natalia Gavrilița.
"Nu vreau să inventez, dar din anumite motive sînt sigur că bunicul Nataliei Gavrilița - un soldat sovietic din prima linie curajos, nu ar ascunde premiile după sobă, ci le-ar purta cu mîndrie la piept, ca eliberator al umanității de ciuma cafenie", scrie autorul mesajului pe canalul Telegram "Солдат Молдовы".
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- sec. XVII
- Populația:
- 15281 locuitori
Hînceşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Hînceşti. Amplasat în sud-vestul republicii, în lunca rîului Cogîlnic, este situat la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15281 de locuitori. Primele menţiuni documentare a localităţii datează din secolul XVII, denumirea venind de la vechiul neam de razeşi din Lăpuşna, Hînceştii.
Comentarii
(0)