08 aprilie 2022, 16:00 Realitatea moldovenească views 7363
Sindicatele cer majorarea salariilor pentru bugetari şi compensaţii pentru preţurile şi tarifele majorate
Foto: agora.md
08 aprilie 2022, 16:00 Realitatea moldovenească views 7363

Sindicatele cer majorarea salariilor pentru bugetari şi compensaţii pentru preţurile şi tarifele majorate

Sindicatele vor solicita în continuare majorarea salariilor pentru bugetari şi compensări pentru preţurile şi tarifele majorate. La etapa actuală, pentru salariaţii din Moldova cel mai problematic este să facă faţă creşterilor de preţuri şi tarife. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), Igor Zubcu, transmite Radio Moldova, informează moldovenii.md cu referire la trm.md.

Potrivit liderului sindical, chiar dacă au fost unele majorări de salarii, ”acestea au fost erodate de creşterea preţurilor la resursele energetice, gaze, combustibil şi ulterior la produsele de consum larg şi de strictă necesitate”.

Începînd cu 1 aprilie, salariul minim pe economie a fost majorat pînă la 3 500 de lei pe lună. Cuantumul minim garantat al salariului în sectorul real se reexaminează anual de către Guvern, în funcţie de creşterea sumară anuală a indicelui preţurilor de consum şi a ratei de creştere a productivităţii muncii la nivel naţional.

 

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

sindicat , majorarea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
2073 locuitori

Şofrîncani este un sat şi comună din raionul Edineţ. Satul este situat la o distanță de 23 km de oraşul Edineţ și la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2073 de oameni. Prima atestare a satului Șofrîncani din ținutul Hotin datează din 15 iunie 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.