31 martie 2022, 15:00 Realitatea moldovenească views 2005
Un papagal din Ucraina a ajuns în R.Moldova. Ce istorie se ascunde în spatele lui
Foto: Prima Oră
31 martie 2022, 15:00 Realitatea moldovenească views 2005

Un papagal din Ucraina a ajuns în R.Moldova. Ce istorie se ascunde în spatele lui

Fugind din calea războiului, cetățenii ucraineni au luat tot ce au avut mai de preț și au pornit la drum. Dacă unii au luat obiecte prețioase și bani alții și-au luat animalele de companie.

Au trecut granița cu cîini, pisici și chiar vaci. Cu un animal mai exotic a venit din Odesa în țara noastră Tatiana Soloviova.

Este vorba de un papagal pe nume Căpitanul Morgan, care a îndurat frig și ploaie alături de stăpînă doar ca să rămînă în siguranță. Tatiana îl poate oferi drept model pentru ședințe foto, transmite noi.md cu referire la stiri.

Pe Tatiana și papagalul ei i-am întîlnit în parcul Valea Trandafirilor, unde e liniște și pace. Papagalul cu penak în culorile drapelului Ucrainei este talismanul femeii și un membru al familiei așa că nu a putut să-l părăsească cînd fugea de război.

„Îl cheamă Morgan, un papagal Ara galben-albastru pe care l-am adus din Ucraina. Are puțin peste un an. El mereu merge cu noi. De exemplu cînd ne duceam la vilă, acolo el își avea locul său, amenajat pe o bară pe care stătea și se ospăta din propria farfurie comună, doar că avea mîncarea sa”, povestește Tatiana.

„Noi am mers vreo 10 kilometri. Pentru el era o temperatură neprielnică și îmi făceam griji că se va îmbolnăviu sau va îngheța”, mai menționează Tatiana.

Ce lucruri interesante a mai povestit Tatiana, aflați în următorul video:

Sursa: stiri.md

Cuvinte cheie:

papagal , Ucraina , Moldova , refugiați , război , istoria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
3439 locuitori

Glinjeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Glinjeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 28 km de orașul Fălești și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3439 de oameni. Satul Glinjeni a fost menționat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.