30 martie 2022, 11:00 Realitatea moldovenească views 1287
Ucrainenii călătoresc gratuit cu troleibuzele din Chișinău, fără o decizie oficială
Foto: Replica Media
30 martie 2022, 11:00 Realitatea moldovenească views 1287

Ucrainenii călătoresc gratuit cu troleibuzele din Chișinău, fără o decizie oficială

Cetățenii ucraineni călătoresc gratuit în troleibuzele din Chișinău dacă prezintă un act care le confirmă identitatea. Despre aceasta anunță taxatorii din transportul public. Solicitate de IPN, autoritățile din domeniu declară că nu cunosc nimic despre acest lucru. Nici de când este în vigoare, nici cât timp va exista această oportunitate sau cine va acoperi cheltuielile pentru aceste gratuități.

Directorul Regiei Transport Electric Chișinău, Dorin Ciornîi, a afirmat că deciziile în acest sens pot fi luate doar la nivelul Consiliului municipal Chișinău, dar personal nu deține asemenea informații. „Deciziile respective aparțin strict Consiliului municipal Chișinău. Regia Transportului nu poate să ia așa hotărâri”, a precizat directorul RTEC.

Comunicatoarea Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie (DGTPCC), Veronica Baltag, susține că o astfel de decizie nu a fost emisă. De regulă, asemenea decizii se iau în baza dispoziției Consiliului municipal Chișinău, dar noi nu am emis niciun document ce s-ar referi la acest subiect.”

Și șeful Direcției managment în transport al DGTPCC, Lilian Copaci, a declarat că nu a văzut vreun document – nici o decizie a Comisiei pentru Situații Excepționale, nici o hotărâre aprobată de Consiliul municipal Chișinău – în care să fie prevăzute astfel de scutiri. 

Contactată de IPN, Natalia Ixari, purtătoarea de cuvânt a primarului Ion Ceban, a comunicat că deocamdată nu există asemenea dispoziție.

Pe teritoriul Republicii Moldova se află circa 94 mii de cetățeni ucraineni.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

refugiați , troleibuz , Chisinau , Ucraina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1921 locuitori

Hlinaia este un sat şi comună din raionul Edineţ. Hlinaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hlinaia este situat la o distanță de 7 km de orașul Edineț, la 15 km de stația de cale ferată Brătușeni și la 209 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1921 de oameni. Satul Hlinaia pe Racovăț, din ținutul Hotin, este atestat documentar în anul 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.