28 martie 2013, 17:59 Realitatea moldovenească views 8177
28 martie 2013, 17:59 Realitatea moldovenească views 8177

Noi tensiuni la Bender

Chişinăul atrage atenţia Comisiei Unificate de Control că situaţia din Bender se agravează. Delegaţia Chişinăului în CUC afirmă că Tiraspolul a instalat puncte de control neautorizate.

În declaraţia CUC se mai arată că doi poliţişti au fost maltrataţi de militari transnistreni. Comisia Unificată de Control pierde controlul asupra situaţiei din Zona de Securitate. 

În opinia analistului Oazu Nantoi, clasa politică de la Chişinău doar mimează intenţia de a rezolva conflctul transnitrean.

"În mod normal suferă cetăţeni, inclusiv acei poliţişti care sunt la datorie, dar nu sunt protejaţi de statul Republica Moldova. În 1992 a fost stabilit acest format şi încercările conducerii de la Chşinău s-au redus mai mult la declaraţii. Lumea nu se schimbă prin declaraţii, dar prin acţiune, ceea ce lipseşte cu desăvârşire oficialilor de la Chişinău", a spus analistul.

Totodată, Oazu Nantoi susţine că Moldova nu are un cadru juridic care să reglementeze conflictul transnitrean.

"Ce fel de autorităţi avem la Chişinău, când AIE nicodată nu a discutat serios conflcitul din raioanele de Est? În asemenea situaţii apelăm la autorităţile Republicii Moldova, care nici nu doresc să se ocupe de această problemă, în situaţia în care aceasta ar trebui să consolideze toate formaţiunile parlamentare", a mai spus Oazu Nantoi.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Tiraspol , Bender , frontiera

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1930
Populația:
359 locuitori

Sălcuţa Nouă este un sat din cadrul comunei Cîrnăţenii Noi, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Căușeni și la 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 359 de oameni. Satul Sălcuţa Nouă a fost întemeiat în anul 1930.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.