26 februarie 2022, 09:45 Realitatea moldovenească views 2618
Republica Moldova interzice exportul de grîu şi zahăr din 1 martie
Foto: kazakh-zerno.net
26 februarie 2022, 09:45 Realitatea moldovenească views 2618

Republica Moldova interzice exportul de grîu şi zahăr din 1 martie

Şefa Cabinetului de miniştri, Natalia Gavriliţa, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că restricţiile la export au fost impuse pentru asigurarea securităţii alimentare în condiţiile în care stocurile sînt limitate.

„Analiza ne arată că sîntem aproape de stocurile limită necesare pentru asigurarea securităţii alimentare. Este în special importantă acum, cînd avem acest flux migraţional", a declarat prim-ministra Natalia Gavriliţa.

Ministerul Economiei, în comun cu Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, vor intensifica eforturile de monitorizare a fluctuaţiei preţurilor şi a stocurilor de cereale pe piaţa internă şi externă şi vor raporta săptămînal Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, scrie trm.md.

În contextul crizei din Ucraina, autorităţile de la Chişinău au instituit joi, 24 februarie, stare de urgenţă în Republica Moldova pentru o perioadă 60 de zile.

Sursa: trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
261 locuitori

Bodeni este un sat din cadrul comunei Rotari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Camenca și la 152 km de Chișinău. Populaţia satului Bodeni alcătuia 261 de oameni în anul 2004. Satul Bodeni a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.