18 februarie 2022, 14:00 Realitatea moldovenească views 1896
Ministerul Educației a lansat Programul de granturi pentru organizațiile de tineret, 2022
18 februarie 2022, 14:00 Realitatea moldovenească views 1896

Ministerul Educației a lansat Programul de granturi pentru organizațiile de tineret, 2022

Ministerul Educației şi Cercetării a lansat Programul anual de granturi pentru organizațiile de tineret, ediția 2022. În bază de concurs, se va oferi suport financiar și logistic pentru realizarea inițiativelor, programelor şi proiectelor de tineret. Programul prevede alocații financiare în valoare totală de 5,4 milioane lei, transmite IPN.

La concurs pot participa organizațiile necomerciale care desfășoară proiecte şi programe cu impact pentru tineri, dispun de cofinanțare, acorduri de parteneriat din partea diferitor instituții și donatori locali și internaționali și pot asigura o contribuție proprie de cel puțin 20% din valoarea proiectului.

La concurs vor putea fi depuse proiecte cu un buget maxim de 50 de mii de lei pentru proiectele locale, 200 de mii de lei pentru proiectele regionale și 300 de mii de lei pentru proiectele naționale. Proiectele înaintate spre finanţare vor avea o durată maximă de implementare de șapte luni şi trebuie să înceapă nu mai devreme de 1 mai și să se finalizeze nu mai tîrziu de 30 noiembrie 2022.

Vor avea prioritate proiectele care vor include în proporție de 15% din numărul total de beneficiari finali tineri proveniți din medii dezavantajate, tineri reprezentanți ai minorităților etnice sau NEET (care nu lucrează și nici nu învață). Totodată, se va acorda prioritate proiectelor care vor fi derulate în localitățile în care serviciile și politicile de tineret sînt subdezvoltate.

Candidații urmează să depună dosarele de participare în format electronic, la adresa de e-mail: grant.tineret@mec.gov.md, pînă la data de 18 martie 2022, ora 17.00. Organizațiile declarate învingătoare vor prezenta setul de documente în original la sediul Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

tineret , Ministerul Educaţiei , grant

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
1479 locuitori

Rotunda este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Rotunda și Hlinaia Mică. Satul Rotunda este situat la o distanţă de 15 km de orașul Edineț, la 24 km de stația de cale ferată Brătușeni și la 215 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1479 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Rotunda datează din anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.