16 decembrie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 2141
Guvernul a dat undă verde proiectului „Moldova drumuri IV”
16 decembrie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 2141

Guvernul a dat undă verde proiectului „Moldova drumuri IV”

Guvernul a dat undă verde proiectului „Moldova drumuri IV”, în cadrul ședinței de marți a Cabinetului de miniștri. În același context, ieri, la Bruxelles, a fost semnată Scrisoarea de intenție privind disponibilitatea BEI de a acorda un împrumut de până la 150 de milioane de euro pentru acest proiect. Din banii priomiți urmează a fi reabilitate, modernizate și extinse peste 150 de kilometri de drumuri prioritare în toată țara.

Cabinetul de miniștri a aprobat, marți, semnarea Contractului de finanțare dintre Republica Moldova şi Banca Europeană de Investiții pentru realizarea Proiectului „Moldova drumuri IV”. Pentru semnarea Contractului a fost împuternicit ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

Potrivit autorilor proiectului, conceptul face parte din Strategia de transport si logistică pentru anii 2013-2022 și „este o continuare logică a proiectelor anterioare, în cadrul cărora au fost reabilitate și construite circa 500 km de drumuri naționale din rețeaua prioritară”.

În cadrul proiectului, este prevăzută lansarea lucrărilor de reabilitare, modernizare și extindere a următoarelor sectoare de drumuri:

Toate lucrările urmează a fi executate în baza studiilor de fezabilitate, care demonstrează eficiența economică a proiectelor.

În același context, ieri, la Bruxelles, a fost semnată Scrisoarea de intenție privind disponibilitatea BEI de a acorda un împrumut de până la 150 de milioane de euro pentru Proiectul „Moldova Drumuri IV”. Din acești bani vor fi reabilitate, modernizate și extinse peste 150 de kilometri de drumuri prioritare în toată țara.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

drum , Moldova , guvern

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
5519 locuitori

Abaclia este un sat și comună din raionul Basarabeasca. Abaclia este unicul sat din comuna cu același nume, situat la distanța de 5 km de orașul Basarabeasca și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populația satului constituia 5519 oameni. Satul Abaclia a fost menționat documentar în anul 1817.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.