27 februarie 2013, 12:29 Realitatea moldovenească views 8032
27 februarie 2013, 12:29 Realitatea moldovenească views 8032

Lucinschi: O situație atît de grea nu a fost în țară de 20 de ani

"În condiţiile actualei crize politice, societatea moldovenească nu aşteaptă alegeri parlamentare anticipate", a menţionat marţi în cadrul Forumului

"Iniţiativa Civică", al doilea preşedinte al R.Moldova, Petru Lucinschi.

Potrivit Agenţiei "Infotag", Lucinschi a apreciat pozitiv iniţiativa privind iniţierea unui dialog între reprezentanţii fracţiunilor parlamentare, ai societăţii civile şi partidelor extraparlamentare în vederea elaborării unei soluţii pentru ieşirea din criza politică.

"Este evident că actuala coaliţie de la guvernare întîmpină dificultăţi. Acest lucru influenţează asupra investitorilor. De asemenea, asta determină şi comportamentul donatorilor şi partenerilor de coaliţie. Guvernul însă nu reacţionează nici într-un fel la aceste împrejurări", a spus Lucinschi.

"Nimic nu ne împiedică să formăm un cabinet de miniştri minoritar cu un mandat pentru o perioadă determinată de timp, cu sarcini concrete şi sub controlul societăţii civile", a spus fostul şef de stat.

Lucinschi nu este optimist cu privire la situația actuală a țării. El susține că de la bun început a fost clar că alianța de guvernămînt nu are un scop comun, membrii coaliției urmăresc interese de partid înguste. Lucinschi, care a exercitat funcția de președinte al Republicii Moldova în anii 1996-2001, susține că o astfel de situație dificilă cum este astăzi, nu a fost timp de 20 ani de existență independentă.

 

Sursa: nr2.ru

Cuvinte cheie:

Petru Lucinschi , Moldova , politica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568-1572
Populația:
7370 locuitori

Sipoteni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sipoteni şi Podul Lung. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Călărași și la 58 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 7370 de locuitori. Satul Sipoteni a fost menționat documentar între anii 1568-1572.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.