07 octombrie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 2133
#FreeStoianoglo: primul “prizonier politic” al noului “regim”
07 octombrie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 2133

#FreeStoianoglo: primul “prizonier politic” al noului “regim”

În seara de marți, 5 octombrie, procurorul general Alexandr Stoianoglo a fost reținut pentru 72 de ore. Din clădirea procuraturii generale el a fost scos de angajații SIS.

Chiar înainte de aceasta, Stoianoglo intenționa să organizeze un briefing de presă, dar nu i-a fost permis. Ce date senzaționale avea de spus presei procurorul general, încît ”oamenii buni” au fost așa de speriați, că au fabricat în grabă o acuzație foarte contradictorie și s-au grăbit să-l închidă în izolatorul de detenție preventivă?

Despre locul în care se află “liniile roșii”

La 19 august, într-un briefing de presă, Stoianoglo a declarat că președinta țării Maia Sandu și președintele parlamentului Igor Grosu au fost părtași la furtul miliardului din sistemul bancar și pot fi trași la răspundere. Conducerea țării însă nu a fost prea îngrijorată. Partidul de la guvernare continua să implementeze planul său de înlăturare din funcție a procurorului general nedorit pentru ”activitate ineficientă”.

Dar la briefingul din 4 octombrie Stoianoglo a venit cu dovezi, că finanțarea ONG-urilor care-l atacă pe el și procuratura, vine din partea fundațiilor Conrad Adenauer și Soros, iar coordonarea o face Viorel Morari, ”omul lui Plahotniuc” apropiat Maiei Sandu, ex-șef al Procuraturii Anticorupție, și că fostul șef al misiunii UE în Moldova, Piter Michalko, a fost implicat în ”dezvăluirile de rezonanță”, el fiind foarte interesat de pornirea unei cauze penale contra PSRM privind ”finanțarea ilegală”, a discutat aceste acțiuni cu partenerii din ambasada SUA. Atunci autoritățile și-au ieșit din fire. ”Partenerii” occidentali s-au dovedit a fi ”vaca sacră”, care nu poate fi atinsă categoric.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Procuratura Generală , arest

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1485
Populația:
4559 locuitori

Vadul lui Vodă este un oraş din componența municipiului Chișinău, amplasat la o distanţă de 18 km de capitala Republicii Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia orașului constituia 4559 de locuitori. Prima mențiune documentară a localității datează din anul 1432. Legenda spune că denumirea Vadul lui Vodă ţine de numele domnitorului Ştefan cel Mare, care după o victorie repurtată în lupta cu tătarii, în 1485, la Nistru, a făcut o masă mare de sărbătoare.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.