13 februarie 2013, 09:28 Realitatea moldovenească views 7381
13 februarie 2013, 09:28 Realitatea moldovenească views 7381

O campanie de monitorizare a poliţiei a fost lansată în Republica Moldova

Asociaţia Promo-LEX în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne au lansat, astăzi, o campanie de monitorizare civică a activităţii structurilor de poliţie cu sloganul „Cu ochii pe poliţie”, informează MOLDPRES.

Campania se va desfăşura în perioada 12-26 februarie. În aceste zile, cetăţenii vor monitoriza poliţiştii şi anume: vestimentaţia, echipamentul şi mijloacele speciale din dotare, precum şi comportamentul, atitudinea sau deschiderea instituţiilor respective. Cetăţenii sînt invitaţi să comunice cazuri şi situaţii în care sînt vizaţi colaboratorii şi instituţiile Ministerului de Interne.

Ion Manole, directorul executiv al Asociaţiei Promo-LEX, a menţionat că necesitatea unei astfel de monitorizări a apărut în urma unei analize a legislaţiilor naţionale şi a normelor internaţionale, efectuate de către experţi din şase ţări în decembrie 2012. ”Astfel, au fost elaborate cerinţe minime care trebuie îndeplinite de către agenţii de aplicare a legii. În baza acestor cerinţe s-a format un algoritm unic de monitorizare a secţiilor de poliţie şi a patrulelor de poliţie”, a spus Manole.

Viceministrul afacerilor interne, Ion Bodrug, a menţionat, la lansarea campaniei, că aprecierile societăţii civile sînt importante pentru MAI, mai ales că instituţia se află în proces de reformare.

„Aşteptăm raportul final şi sper că el ne va ajuta să înţelegem mai bine aşteptările cetăţenilor şi să ne conformăm acestora”, a opinat Bodrug.

În cadrul campaniei, pe pagina Asociaţiei Promo-LEX vor fi plasate şi mediatizate materialele audio, foto, video furnizate de observatori, dar şi de către cetăţeni. În final, autorii filmuleţelor sau ai pozelor vor fi premiaţi, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

politia , lege , Moldova , monitorizare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1522
Populația:
1913 locuitori

Drăguşenii Noi este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Horodca și Dragușenii Noi. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1913 oameni. Satul Drăguşenii Noi a fost menționat documentar în anul 1522.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.