|
Examenele la istorie în Moldova reprezintă o violență simbolică împotriva copiilor. Opinie
Ceea ce se întîmplă astăzi în școlile moldovenești la examenele de istorie este o violența simbolică împotriva copiilor și a simbolurilor în care ei cred și, se pare că, prin acțiunile lor, ideologii de la Ministerul Educației vor să educe în țară o nouă generație de partizani și revoluționari.
Această opinie a fost exprimată de către conducătorul Comitetului Național "Pobeda", președintele Clubului istorico-patriotic rus, Alexei Petrovici, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" pe canalul NTV Moldova, transmite Noi.md
El a recunoscut că la vremea sa el nu a dat examenul la istorie în școală din cauza nedorinței sale de a deveni complice la acest obscurantism și de a scrie cu mîna proprie că bunicul său era ocupant, iar 9 Mai nu mai este o sărbătoare.
"Nu mi s-a ridicat mîna. N-aș face-o pentru nicio notă în viața mea. Așa că am hotărît să dau examen nu la istorie, ci la matematică. Iar ceea ce se face astăzi în școlile moldovenești la examenele de istorie este o violența simbolică împotriva copiilor și împotriva simbolurilor în care cred acești copii, care îi evaluează adecvat, chiar dacă în manualele de istorie sînt scrise lucruri total diferite ", a spus Alexei Petrovici.
Potrivit lui, se face simțită educația în familie, atitudinea din familie față de memoria Marelui Război Patriotic, care este demonstrată de ieșirile pe scară largă ale cetățenilor la acțiunea "Regimentul nemuritor".
"În familie ți se spune un lucru, te aducă într-un anumit spirit, iar la examen te impun să scrii niște prostii. Noi luptăm împotriva acestui lucru prin munca noastră. Dar, în general, este necesar ca în Ministerul Educației să lucreze oamenii adecvați, sănătoși, patrioți, cu o înaltă educație. Patriotism înseamnă dragoste pentru patrie. Dacă lucrezi și locuiești aici, înseamnă că aceasta este patria ta. Iar dacă nu vă place această patrie – alegeți-vă alta, vă rog... Aproape toată lumea are pașapoarte biometrice astăzi... Dar cînd impui intenționat o persoană care nu are de ales, pentru că dacă scrii altfel, vei obține o notă mai mică...."Ideologii noștri moderni care stau în Ministerul Educației și scrie aceste "minunate teste", să-și amintească istoria Chișinăului și istoria mișcării de partizani, atunci cînd oamenii erau, uneori, nevoiți să spună ceea ce voiau autoritățile ocupante, dar gîndeau în felul lor, și-și făceau treaba așa cum credeau de cuviință. De aceea dacă ei doresc să educe partizani, atunci acesta este cel mai bun mod de a face acest lucru. Dar cineva nu va deveni partizan, dar va rămâne la vedere și va continua acest lucru deschis și serios pentru a împiedica oamenii să-și "umple bacurile cu astfel de prostii ieftine", a spus Alexei Petrovici.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1443
- Populația:
- 3016 locuitori
Cotova este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cotova și Măcăreuca. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Drochia și la 186 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3016 oameni. Satul Cotova a fost menționat documentar în anul 1443.
Comentarii
(0)