23 iunie 2021, 09:30 Realitatea moldovenească views 2623
Tot ce trebuie să știi despre admiterea în învățămîntul liceal, pentru anul 2021-2022
23 iunie 2021, 09:30 Realitatea moldovenească views 2623

Tot ce trebuie să știi despre admiterea în învățămîntul liceal, pentru anul 2021-2022

Concursul de admitere în învățămîntul liceal pentru anul de studii 2021-2022 va începe cu prima etapă, care se va desfășura în perioada 12-30 iulie curent.

Etapa a II a admiterii elevilor în învățămîntul liceal va avea loc în perioada 9-17 august 2021.

În acest sens, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis Ordinul nr.700 din 07.06.2021 privind organizarea admiterii absolvenților ciclului gimnazial în învățămîntul liceal pentru anul de studii 2021-2022.

Conform Metodologiei de admitere, concursul de admitere în instituțiile de învățămînt liceal cu profil teoretic poate include probe suplimentare (de logică și erudiție).

Totodată, concursul de admitere în instituțiile liceale cu profil arte și sport va include, în mod obligatoriu, probe de aptitudini.

Absolvenții clasei a IX-a, deținători ai Diplomelor de gradele I,II și III la Științe și la disciplinele de profil, la olimpiadele naționale și internaționale, organizate și recunoscute de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în anul curent, vor fi înmatriculați în afara concursului.

Pentru copiii orfani, copii proveniți din familii cu părinți invalizi de gradele I și II, copii cu CES, copii gemeni, unul dintre ei cu performanțe la învățătură, se vor acorda 10 la sută din numărul total de locuri, fără concurs, la fiecare profil.

Pentru înscrierea la proba de admitere, candidații urmează să prezinte următoarele acte: cererea de înscriere, cu indicarea profilului ales; copia certificatului de absolvire a gimnaziului (autentificată de către directorul instituției absolvite); copia buletinului de identitate (în cazul în care candidatul nu a atins vîrsta de 16 ani, se acceptă copia certificatului de naștere); adeverință medicală; patru fotografii cu dimensiunile de 3x4 cm și după caz copia diplomelor obținute la olimpiadele raionale/municipale, naționale și internaționale.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

învăţămînt , liceu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2836 locuitori

Selişte este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Selişte și Păruceni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2836 de oameni. Satul Seliște a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.