08 iunie 2021, 16:00 Realitatea moldovenească views 2894
9 iunie - Zi de doliu național în R. Moldova
08 iunie 2021, 16:00 Realitatea moldovenească views 2894

9 iunie - Zi de doliu național în R. Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat astăzi decretul prin care ziua de 9 iunie, cînd vor avea loc funeraliile interpretului Iurie Sadovnic, este declarată zi de doliu național în toată țara.

Doliul național este instituit în legătură cu trecerea în eternitate a renumitului interpret și compozitor de muzică ușoară și folk, promotor al valorilor naționale și culturale.

În conformitate cu decretul prezidențial, mîine, în întreaga țară drapelele de stat vor fi coborîte în bernă, iar la ora 12.00 se va cinsti memoria interpretului prin păstrarea unui moment de reculegere. Ceremonia funerară va fi transmisă în direct de Compania publică „Teleradio-Moldova”.

Totodată, autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor li se recomandă să renunțe la desfășurarea, în ziua de 9 iunie 2021, a acțiunilor distractive în masă, iar redacțiilor ziarelor, posturilor de radio și de televiziune – să țină cont de specificul acestei zile la editarea publicațiilor și la formarea programelor.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Iurie Sadovnic , doliu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
142 locuitori

Botnăreştii Noi este un sat din cadrul comunei Chirca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Anenii Noi și la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 142 de oameni. Satul Botnăreştii Noi a fost înființat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.