|
Legumele autohtone se vor coace mai târziu în acest an. Explicația specialiștilor
În acest an vom mînca legume autohtone mai tîrziu, susţin specialiştii de la Institutul de Horticultură. Din cauza timpului rece răsadul a fost plantat cu întîrziere, iar acest lucru va genera şi o perioadă de coacere mai îndelungată.
"Pentru culturile legumicole repet, condiţiile nu sunt prea favorabile. Avem o întîrziere a temperaturilor, a dăţilor de plantare şi aşa mai departe cam aproximativ de două săptămîni.", a comunicat specialistul din cadrul Institutului de Horticultură, Petru Iliev.
Chiar şi aşa, specialiştii speră că, în pofida vremii mofturoase, inclusiv şi din următoarele zile, recolta va fi una bună, atît calitativ cît şi cantitativ.
"Vom avea producţie sper bună dar puţin mai tîrziu. Răsadul, daţi să luăm exemplu la roşii. Roşiile nu se simt bine numai că suferă din cauza frigului, mai ales roşiile din cîmp deschis, au aşa o culoare vînătă. Se vor restabili, dar va fi puţină întîrziere cu recoltarea.", a spus specialistul din cadrul Institutului de Horticultură, Petru Iliev.
Între timp, meteorologii anunţă ploi pentru următoarele zile cu temperaturi de pînă la 25 de grade Celsius. Însă, atenţie, din cauza umidităţii, confortul termic nu va fi potrivit mercurului din termometre.
"În următoarele zile ne aşteptăm ca să avem influenţa această oceanică. Respectiv se vor forma cicloane. Ne va aduce precipitaţii. Aceasta instabilitate mai mult va persista începînd cu data de 17 pînă pe data de 21. Cantități mai moderate ne aşteptăm pe data de 19 şi pe 20.", a informat şeful Centrului prognoze meteo al SHS, Ghenadie Roşca.
Vremea se va încălzi considerabil abia la sfîrşitul acestei luni.
"Sperăm totuşi spre sfîrşitul lunii să scăpăm de geci. Totuşi tendinţa este de creştere a temperaturilor şi spre sfîrşitul lunii s-ar putea să avem şi valori termice care vor fi deja de 27,28.", a menționat şeful Centrului prognoze meteo al SHS, Ghenadie Roşca.
Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, sîmbătă vom avea parte de soare şi pînă la 21 de grade Celsius ziua. Duminică, vremea se schimbă, iar cerul va fi noros. În schimb, mercurul din termometre va urca pînă la 23 de grade Celsius. De luni pînă joi revin ploile, iar temperaturile vor varia între 21 şi 25 de grade.
Sursa:
- Încă cîțiva moldoveni au revenit acasă din Liban
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- Guvernul sporește protecția specială a copiilor împotriva deplasării în străinătate și reținerii ili…
- Ninsorile au acaparat România: Zonele în care stratul de omăt are deja 20 cm
- Alertă de călătorie în Bulgaria
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
- Cultura negativității
- Detail Garage este partenerul dumneavoastră profesional în detailing auto
- Capodopere florale de toamnă și iarnă de la XOstudio FLOWERS: Dăruiți magia sărbătorilor! ©
- Вă rugăm să beți acest amestec înainte de culcare, și veți elimina din organism tot ce ați mâncat pe…
- La Chișinău va avea loc un concert de excepție al lui Constantin Moscovici, Tamarei Gverdțiteli și t…
- La Chișinău a avut loc o nouă sesiune în cadrul proiectului YMCA Digital Media Hub Chișinău ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1669
- Populația:
- 1668 locuitori
Chirca este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Chirca și Botnăreştii Noi. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 25 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1668 de oameni. Satul Chirca a fost menționat documentar în anul 1669.
Comentarii
(0)