04 mai 2021, 10:30 Realitatea moldovenească views 2900
04 mai 2021, 10:30 Realitatea moldovenească views 2900

De Paşte, la o maternitate din Chișinău s-au născut 18 bebeluși

Sărbătoarea Învierii a fost şi mai frumoasă pentru mai multe familii din ţară. Astfel, iepuraşul de Paşte a venit cu cel mai aşteptat şi preţios cadou.

Este vorba de 18 bebeluşi, printre care şi doi gemeni, care au ajuns pe lume perfect sănătoşi la maternitatea Nr.1 din Chişinău. Potrivit medicilor, atît micuţii, cît și mamele se simt bine şi în curînd vor putea merge acasă.

Tatiana Doncenco din Durleşti a adus pe lume un băieţel pe care l-a numit Alexandru în cinstea soţului şi al bunelului, iar acasă mai are încă doi băieţi. Pentru proaspăta mămică această zi are o semnificaţie deosebită întrucît şi ea este născută tot în ziua de Paşte.

"Ca de obicei obişnuim de Paşte să sărbătorim cu părinţii, buneii la ţară, dar fiind aşteptat în preajma sărbătorilor de Paşti nu am plecat nicăieri şi chiar pînă seară ne-am aşteptat cu surpriza", a spus proaspăta mămică.

Femeia spune că a reuşit să guste din bucatele sfinţite înainte să vină la maternitate, iar naşterea băieţelului este o binecuvîntare pentru toată familia.

"Am reuşit să sărbătorim şi acasă cu copii, cu familia cu tradiţionalul ou şi cozonac, dar şi cel de-al treilea am reuşit", a povestit Tatiana Doncenco.

Primul bebeluş care a venit pe lume la Spitalul Clinic Municipal "Gheorghe Paladi" în ziua de Paşte, la scurt timp după miezul nopţii, este un băieţel de aproape 4 kg.

"Pe parcursul sărbătorii de Paşti, la noi în maternitate au venit pe lume 18 bebeluşi dintre care dintre care 11 băieţei şi şapte fetiţe printre aceşti bebeluşi sînt şi o pereche de gemănuţi, o fetiţă şi un băieţel. Atît mamele cît şi bebeluşii sînt în stare satisfăcătoare se află împreună şi se bucură unii de alţii", a declarat Cristina Ipati, medic obstetrician-ginecolog.

Potrivit medicilor, în acest an de Paşte s-au născut mai mulţi băieţi faţă de anul trecut cînd în această zi s-au născut mai multe fete.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

copii , nastere , Paste

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1463
Populația:
1118 locuitori

Rudi este un sat şi comună din raionul Soroca. Rudi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 40 km de orașul Soroca și la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1118 oameni. Satul Rudi a fost menționat documentar în anul 1463.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.