11 ianuarie 2013, 09:35 Realitatea moldovenească views 6904
11 ianuarie 2013, 09:35 Realitatea moldovenească views 6904

Securitatea mediului Moldovei nu a fost afectată de oprirea reactorului de la Cernavodă

Securitatea nucleară şi a mediului din Moldova nu este în pericol. Asta chiar dacă, ieri, unul dintre reactoarele centralei nucleare de la Cernavodă, România a fost oprit neplanificat. Aşa cum la centrala nu s-au emanat radionuclizi, instalaţiile de monitorizare din Moldova nu au înregistrat abateri, informează tv7.md.

Reactorul 2 al Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost oprit neplanificat ieri. Deconectarea a avut loc din cauza unor probleme de ordin tehnic.

Şi ecologiştii de la Serviciul Hidromoteorologic de Stat din Moldova asigură că echipamentul nostru nu a înregistrat abateri, aşa cum la centrală nu a avut loc o emanare de radionuclizi. Aceasta este şi părerea celor de la Agenţia pentru Reglementare Nucleară din Moldova.

Incidente de acest gen nu se produc pentru prima dată la Cernavodă. Precedenta oprire neplanificată a unui reactor a avut loc în noiembrie 2012.
Presa de peste Prut scrie că, în consecinţă, producţia de electricitate a companiei de stat Nuclearelectrica a scăzut la mai puţin de jumătate.

 

Cuvinte cheie:

ecologie , Romania , electricitate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
1092 locuitori

Işcălău este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Doltu, Işcălău și Burghelea. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Fălești și la 131 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1092 de oameni. Satul Işcălău a fost menționat documentar în anul 1854.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.