05 aprilie 2021, 14:30 Realitatea moldovenească views 2611
La datorie chiar și de ziua lor profesională: Salvatorii moldoveni, celebrați astăzi
05 aprilie 2021, 14:30 Realitatea moldovenească views 2611

La datorie chiar și de ziua lor profesională: Salvatorii moldoveni, celebrați astăzi

Astăzi, 5 aprilie, angajații IGSU marchează sărbătoare profesională Ziua Salvatorului.

Pompierii și salvatorii din întreaga țară primesc urări de bine și mesaje de felicitare cu ocazia evenimentului. În pofida sărbătorii angajații Inspectoratului sînt în misiuni de salvare și acțiuni de prevenire a situațiilor excepționale.

În acest sens, de ziua profesională, salvatorii au transmis un mesaj oamenilor. Alpiniștii Inspectoratului au menționat că sînt la înălțime pentru cei care au nevoie de ei, iar angajații SMURD au spus că salvînd un om salvezi o lume întreagă. Scafandrierii au remarcat că sub ape și la adîncime își fac datoria, iar pompierii au susținut că pentru ei munca pe care o execută este o onoare.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sînt la datorie 24 de ore din 24, iar misiunea acestora este să salveze vieți, să prevină situațiile de risc și să lichideze consecințele situațiilor excepționale. La moment în cadrul IGSU activează peste 2000 de angajați.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

salvatori , pompieri , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
26 locuitori

Sadchi este un sat din cadrul comunei Caterinovca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Camenca și la 123 km de Chișinău. Populaţia satului Sadchi alcătuia 26 de oameni în anul 2011. Satul Sadchi a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.