25 martie 2021, 10:00 Realitatea moldovenească views 1734
Comanda de “curățare”
25 martie 2021, 10:00 Realitatea moldovenească views 1734

Comanda de “curățare”

Astăzi parlamentul va examina chestiunea va fi ori nu va fi guvernul. Chiar și unul foarte specific. “Vicepreședinții PAS + consilierii prezidențiali = guvernul Igor Grosu”, - a scris pe o rețea socială unul dintre colegii -jurnaliști.

Într-adevăr, candidatul la funcția de prim-ministru nu a fost foarte original la selectarea echipei guvernamentale. El a copiat lista candidaților la funcția de miniștri, alcătuită de predecesoarea sa Natalia Gavriliță. Unica persoană nouă în această listă este deputatul Vladimir Bolea, propus pentru fotoliul ministrului agriculturii, dezvoltării regionale și mediului.

Dacă noul cabinet va fi aprobat, din componența lui va face partea aproape întreaga conducere a partidului “Acțiune și solidaritate”. În rezultat, pentru prima dată în istoria de 30 de ani a Moldovei independente, între executiv și conducerea unui partid politic va putea fi pus semnul egalității. Chiar și cele patru guverne ale comuniștilor (Tarlev 1 și 2, Greceanîi 1 și 2) în proporție de 70-80% erau alcătuite din tehnocrați și ne-membri de partid. Iar din guvernul ”socialist” al lui Ion Chicu făceau parte doar doi membri PSRM.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
349 locuitori

Costeşti este un sat din cadrul comunei Ivanovca, raionul. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 349 de oameni. Satul Costești a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.